Vesti > Hronika

Nastavlja se suđenje RODITELJIMA DEČAKA UBICE! Kakvo viđenje ima KOSTINA MAJKA o masakru u RIBNIKARU?

Danas bi, pored Miljane Kecmanović, trebalo da budu saslušani i zaposleni u toj školi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

05/04/2024 > 08:56

podeli vest:

Nastavlja se suđenje RODITELJIMA DEČAKA UBICE! Kakvo viđenje ima KOSTINA MAJKA o masakru u RIBNIKARU?
Foto: ATA Images


U Višem sudu u Beogradu danas bi saslušanjem tužene Miljane Kecmanović trebalo da se nastavi suđenje u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, koje je njen sin ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Vladimir Kecmanović je na jučerašnjem ročištu odbio da priča o navodima tužbe, dok je od sudije zatražio da prisustvuje i današnjem suđenju. Kecmanović je kratko izjavio saučešće porodicama i naveo da iz pijeteta prema žrtvama neće pričati kakav je njegov sin bio dete i kakva su oni bili porodica.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Juče je saslušana i razredna odeljenja VI/3, koja je opisala kako se ponašao K.K u školi i rekla da ona nije primetila ništa neobično.

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

Ostavite komentar