Vesti > Hronika

OTAC DEČAKA UBICE prvi put oči u oči sa RODITELJIMA ubijene dece u RIBNIKARU: Evo šta se dešava u VIŠEM SUDU U BEOGRADU

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/04/2024 > 13:42

podeli vest:

OTAC DEČAKA UBICE prvi put oči u oči sa RODITELJIMA ubijene dece u RIBNIKARU: Evo šta se dešava u VIŠEM SUDU U BEOGRADU
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


U Višem sudu u Beogradu danas je Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole, u nastavku suđenja počeo da odgovara na pitanja oštećenih, saznaje Tanjug.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva, dok je najavio da na pitanja punomoćnika oštećenih neće odgovarati. 

Na današnjem suđenju oštećeni postavljaju pitanja Kecmanoviću, nakon čega će odbranu izneti drugooptužena Miljana Kecmanović, majka K.K., koji je 3. maja počinio masakr u školi. 

Vladimir Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas su prisutni i roditelji ubijene dece, jer je  Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Pored Kecmanovića, optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca. 

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Ostavite komentar