Vesti > Hronika

Dobričanin o SUĐENJU KECMANOVIĆIMA: Otac se nije branio PO ZAKONU - teško ga je slušati, a gledati u slike UBIJENE DECE

Advokat Zora Dobričanin rekla je da je veoma teško slušati uzdahe oštećenih dok su pred očima slike ubijene dece

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/03/2024 > 21:26

podeli vest:

Dobričanin o SUĐENJU KECMANOVIĆIMA: Otac se nije branio PO ZAKONU - teško ga je slušati, a gledati u slike UBIJENE DECE
Foto: ATA Images


Punomoćnica jedne od porodica ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Zora Dobričanin Nikodinović prenela je medijima svoje utiske iz sudnice sa sudjenja roditeljima dečaka koji je počinio stravičan zločin 3. maja 2023. godine u toj školi. Suđenje je zatvoreno za javnost.

- Jako je teško i naporno sedeti u sudnici i slušati uzdahe oštećenih u ovom predmetu i u svakom trenutku imati pred očima slike ubijene dece i radnika obezbeđenja - rekla je Dobričanin Nikodinović novinarima ispred Palate pravde.

Ona je dodala da su punomoćnici oštećenih zadovoljni dosadašnjim tokom i rezultatima postupka, tokom kojeg je, podsećamo okrivljeni izneo odbranu nakon čega su mu tužioci postavljali pitanja, a na kraju i sud.

Punomoćnik oštećenih Ognjen Božović preneo je novinarima da je Vladimir Kecmanović rekao da ne želi da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, ali da se oni nadaju da će ta odluka biti preispitana.

- To nije ni po zakonu, on može da se brani ćutanjem, ali ne može da bira da li ćemo mu mi postavljati pitanja - rekao je Božović.

Punomoćnik oštećenih je odgovarajući na pitanja novinara ispred Palate pravde rekao da je držanje Vladimira Kecmanovića od 3. maja isto, i istakao da on ne prihvata odgovornost.

Božović je, osvrnuvši se na odluku suda da suđenje bude zatvoreno za javnost, rekao da su punomoćnici nekoliko puta isticali stav roditelja po tom pitanju, dodajući da su u ovom postupku maloletni oštećeni i da je pitanje šta je pretežnije, da li interes javnosti ili zaštite maloletne dece.

Branilac Kecmanovića, Irina Borović je u svojoj izjavi pokušala da umanji značaj potvrđene optužnice govoreći da tužilaštvo sprovodi "novu istragu" time što je postavljalo pitanja koja su se ponavljala okrivljenom, a upravo je to radilo da bi oštećeni i sud uživo čuli odbranu Krcmanovića koji je svoj iskaz dao u istrazi, samo pred tužiocem i advokatima. Borović tvrdi da su odgovori optuženog opovrgli navode optužnice. Ovo suđenje nastavlja se 1.aprila.

Ostavite komentar

Ana

Ta Zora kao advokat optužbe,ne bi trebalo sa iznosi nista iz sudnice.A ona samo bjebece,od jedne do druge televizije.

18.03.2024 20:10