Vesti > Hronika

NAPETO NA SUĐENJU KECMANOVIĆIMA! Otac ZAĆUTAO NA JEDNO PITANJE, ADVOKAT OPOMENJEN, majka OSTALA sama ISPRED SUDNICE

Evo zašto je prekinuto suđenje

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/03/2024 > 14:05

podeli vest:

NAPETO NA SUĐENJU KECMANOVIĆIMA! Otac ZAĆUTAO NA JEDNO PITANJE, ADVOKAT OPOMENJEN, majka OSTALA sama ISPRED SUDNICE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Na suđenju ocu i majci dečaka koji je priznao da je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" napravljena je pauza u trajanju od deset minuta kako bi se roditelji ubijene dece umirili.

Inače, suđenje je obeležio i skandal zbog kog je sudsko veće Višeg suda u Beogradu donelo rešenje kojim se advokat koji zastupa oca i majku, Borivoje Borović opominje zbog ponašanja.

- Suđenje je danas nastavljeno ispitivanjem oca dečaka ubice, koji je odgovarao na pitanja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ispitivao ga je glavni javni tužilac Nenad Stefanović, koji je za optuženog oca imao preko 200 pitanja. Međutim, advokat Borović je više puta prekidao tužioca, upadao mu u reč i vređao ga, zbog čega je predsednik sudskog veća doneo rešenje kojim se opominje zbog nedoličnog ponašanja u sudnici - otkriva izvor Kurira i objašnjava da posle opomene, ukoliko Borović nastavi sa takvim ponašanjem, može da bude i novčano kažnjen.

S druge strane, izvor Blica navodi da je Kecmanović ćutao na pitanje glavnog javnog tužioca ko je odgovoran, a kada mu je pitanje ponovljeno, kratko je odgovorio: "Ne znam".

- Tokom odgovaranja na pitanja, Vladimir je menjao raspoloženje, a kada je upitan ko je kriv za masakr u "Ribnikaru", on nije odgovorio. Nije čak ni izgovorio ime svog sina, iako dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin - kaže izvor Blica.

Foto: Tanjug printscreen

 

Podsetimo, "Blic" je objavio da je pitanja Vladimiru Kecmanoviću postavljao glavni javni tužilac, Nenad Stefanović.

- Postavljeno mu je više od 200 pitanja - rekao je naš izvor.

Prema saznanjima medija, Miljana Kecmanović je ostala sama ispred sudnice, dok su za to vreme roditelji žrtava bili uz svoje advokate. 

Podsetimo, na početku ročišta, majka dečaka ubice je stala na sred hodnika ispred sudnice i ne osvrće se na to što su oko nje roditelji dece koju je ubio njen sin.

 

Ostavite komentar