Vesti > Hronika

RODITELJI DECE ubijene u "RIBNIKARU" dobijaju status OŠTEĆENIH!

Sud je prihvatio taj zahtev i roditelji će danas ući u sudnicu

Izvor: K1info/rts.rs

29/02/2024 > 11:33

podeli vest:

RODITELJI DECE ubijene u "RIBNIKARU" dobijaju status OŠTEĆENIH!
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ


Više javno tužilaštvo u Beogradu predalo je zahtev Višem sudu da porodice ubijene dece nemaju više status svedoka, već status oštećenih, kako bi im se omogućilo da mogu iz sudnice da prate iznošenje odbrane porodice Kecmanović.

Sud je prihvatio taj zahtev i roditelji će danas ući u sudnicu.

Inače, suđenje se, odlukom suda, odvija bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa maloletnika.

Za danas i sutra je predviđeno da otac dečaka K. K. iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja.

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

 

Inače, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu Nikola Uskoković vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana. Zato će prvi put jednu optužnicu pred sudom zastupati i glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović, koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

Takođe će postavljati pitanja okrivljenima.

Otac dečaka K. K. optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K. K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Ostavite komentar