Vesti > Hronika

RODITELJI UBIJENE DECE u "Ribnikaru" ispitivaće OCA i MAJKU DEČAKA UBICE! Evo šta se još očekuje u NASTAVKU SUĐENJA

Nastavak suđenja u Višem sudu u Beogradu zakazan je za sutra

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

28/02/2024 > 13:21

podeli vest:

RODITELJI UBIJENE DECE u "Ribnikaru" ispitivaće OCA i MAJKU DEČAKA UBICE! Evo šta se još očekuje u NASTAVKU SUĐENJA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine u svojstvu svedoka oštećenih, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

To znači da će roditelji moći iz sudnice da prate iznošenje obrana oca i majke dečaka K.K. koji je ubio devet vršnjaka i portira u školi 3. maja prošle godine, a teško ranio nastavnicu istorije.

Ovo suđenje je zakazano za sutra i prekosutra kada bi trebalo da otac dečaka K.K. iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja.

Suđenje se odvija bez prisustva javnosti jer je sud odlučio da isključi javnost sa suđenja iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Inače, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu Nikola Uskoković, vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Iz tog razloga, po prvi put jednu optužnicu pred sudom će zastupati i Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

On će takođe postavljati pitanja okrivljenima, potvrđeno je Tanjugu.

Otac dečaka ubice, podsetimo, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koj u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.
 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar