Vesti > Hronika

Postoji jak RAZLOG zašto UBICE MMA BORCA još nisu UHAPŠENE! Spasić otkrio NEPOZNATE DETALJE o ubistvu Savića

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti, Božidar Spasić o ubistvu Stefana Savića

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

28/02/2024 > 15:23

podeli vest:

Postoji jak RAZLOG zašto UBICE MMA BORCA još nisu UHAPŠENE! Spasić otkrio NEPOZNATE DETALJE o ubistvu Savića
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


U Srbiji, poslednjih dana svedočimo poražavajućem porastu napada nožem, koji su kulminirali tragičnom smrću mladog MMA borca Stefana Savića od ubodnih rana prošlog vikenda.

U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, razgovarali smo sa Božidarom Spasićem, bivšim pripadnikom Službe državne bezbednosti, kako bismo dobili dublji uvid u ovu alarmantnu situaciju.

- Ubistvo ovog mladića uznemirilo je javnost jer se već peti put dogodilo, a imamo tonu neprijavljenih slučajeva. Nakon operacije države i oduzimanja oružja, posebno je skrenuta pažnja na noževe i mačete, za koje se traži da se svrstaju u veoma opasno oružje i da imaju isti tretman kao vatreno oružje - istakao je Spasić.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Međutim, naglasio je da do sada to nije bio slučaj, te da je potrebno ozbiljno sagledati ovu problematiku. Na pitanje zašto počinioci ovog svirepog ubistva još uvek nisu pronađeni, Spasić je objasnio:

- Teško ih je identifikovati jer nisu poznati policiji, a naša policija sada ima trag o njima. Možda će biti uhapšeni tokom dana ili sutra. Važno je napomenuti da je jedan od počinilaca došao iz Hrvatske, a drugi iz Borče, dok je ubica došao iz Zagreba po pozivu svog druga.

Osim tragičnog gubitka Stefana Savića, istakao se i herojski čin jednog nepoznatog mladića koji je pokušao da pomogne žrtvi, ali je i sam zadobio teške povrede.

- Ovo je bilo planirano ubistvo. Neko je nekome javio da je on došao u taj klub. Njega su sigurno proganjali danima i merili mu vreme za sve što radi. Imali su nameru da ga ubiju i ubili bi ga na bilo kom drugom mestu - objasnio je Spasić.

Razgovarajući o mogućim merama prevencije, Spasić je istakao:

- Nož je postao ofanzivno sredstvo, stoga je neophodna veća kontrola mesta gde se okupljaju mladi ljudi. Moramo imati ljude koji će šetati noću ulicama jer Beograd nije bezbedan grad. Zaslužujemo veoma veliku pažnju tome, da svaki kraj mora da ima svoju patrolu.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

Spasić je upozorio na ozbiljnost situacije, nazivajući ubice "tempiranim bombama".

- Policija mora ozbiljno pristupiti situaciji jer se ne zna da li počinioci imaju još oružja. Ovo je veoma neprijatna situacija koja zahteva hitnu reakciju kako bi se sprečili dalji incidenti i sačuvali životi nedužnih građana, jer njih sada jure i drugari MMA borca i može doći do obračuna širih razmera  i veoma je neprijatna situacij - rekao je Spasić i dodaje koju kaznu treba uvesti za ovakve počinioce:

- Ovo ubistvo poprima posebno teške karakteristike, jer ovaj ubica je tačno znao gde da ubode. On njega nije ubo, već zaklao, i nikakve pomoći mu nije bilo. Mi ne možemo da shvatimo koji je to stepen nasilja kada nekoga zakoljete. On će da ode u zatvor sada, i za deset godina će da šeta Beogradom - zaključio je Božidar Spasić u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.
 

Ostavite komentar

Dada

Ne neće izaći, jer ovo zaslužuje najstrožiju kaznu, ubistvo koje je planirano i tako svirepo. Zato javnost treba da izvrši pritisak da se pooštri krivični zakon

28.02.2024 17:02