Vesti > Hronika

BILI SU ODLUČNI DA GA UBIJU! Stručnjaci o ubistvu MMA borca!

U jednom trenutku može se videti i kako S. M. (32) koji je slučajno prolazio tuda želeći da zaštiti Savića

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Ognjen Nestorović

27/02/2024 > 21:51

podeli vest:

BILI SU ODLUČNI DA GA UBIJU! Stručnjaci o ubistvu MMA borca!
Foto: Instagram/mmasavezsrbije


Nadzorne kamere snimile su stravično ubistvo Stefana Savića (23) reprezentativca Srbije i talentovanog MMA borca, a kako se može videti osumnjičene ubice za kojima se i dalje traga, ne skrivaju se, a potom se i hladnokrvno šetkaju i napadaju čoveka koji je pokušao da odbrani žrtvu koja leži u lokvi krvi.

Zločin se, podsetimo, desio sat vremena iza ponoći u subotu u Dunavskoj ulici na Dorćolu. Kako se i vidi na snimku koji je Kurir objavio, osumnjičeni fudbaleri Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) ležerno se šetaju niz ulicu, prilaze žrtvi koja leži na parkingu ispred jedne privatne firme, unose mu se u facu, tuku ga i rukama i nogama, iako on već krvav skoro pa nepomično leži.

U jednom trenutku može se videti i kako S. M. (32) koji je slučajno prolazio tuda želeći da zaštiti Savića kog ni ne poznaje, ulazi u sukob sa njim. Jedan od osumnjičenih ga ubada nekoliko puta u butinu i pazuh. Gačević i Daničić odlaze sa mesta zločina laganim hodom u nepoznatom pravcu.

Foto: ATA Images

 

Kriminolog Božidar Spasić objasnio je za Kurir "da su u pitanju bolesnici koji su želeli da ubiju Savića, a ne osobe koje su samo želele da ga povrede."

- Grad je dobro pokriven kamerama, bukvalno svaka ulice ima ili javni ili privatni video nadzor, što je u ovakvim tragičnim događajima ključni faktor u daljoj istrazi. Na snimcima koji pokazuju kako ubice hladnokrvno ubijaju MMA borca možemo videti da se oni ničega ne plaše, oni su odlučni u svojoj nameri da ubiju, nikako da ga povrede žrtvu - navodi Spasić i dodaje:

- Možemo uzeti u obzir da su bili pijani, možda pod dejstvom nedozvoljenih supstanci, ali ništa ne sme da opravda ovo nasilje. Oni ga tuku dok bespomično leži nakon što su ga izboli nožem u srce, iživljavaju se nad njim. Sam čin da su ga izboli u srce govori da su želeli da on umre.

Foto: MUP

 

Kriminolog Ratomir Antonović, takođe je opisao ponašanje osumnjičenih, čiji je zločin potresao i uznemirio čitav grad.

- Moramo uzeti u obzir vreme kada se dogodio zločin, a to je u noćnim satima za vikend, kada omladina pije i luduje. Naravno, to ne sme da opravda nikakav napad, a kamoli zločin koji su kamere snimile. Prema snimku može se zaključiti da oni u trenutku ubistva apsolutno ne razmišljaju o kamerema, i o tome da li će zbog toga kasnije biti identifikovani i uhapšeni, već samo "da završe posao koji su započeli" - navodi kriminolog i dodaje:

- Motiv ovog ubistva svakako postoji, neki mogući sukob od ranije ili od te večeri. Samim tim da su njih dvojica napali MMA borca i da su ga unakazili možda im je dodatno povećalo adrenalin u trenutku izvršenja krivičnog dela iz tog razloga proizilazi njihovo opušteno kretanje nakon zločina.

Foto: Instagram/ac3isb4ck

 

Kriminolog je potom objasnio i razliku između profesionalnih ubica i ovih mladića.

- Ovde je u pitanju lični motiv i oni su delovali po principu moraju da završe započeto, dok sa druge strane profesionalne ubice imaju čitavu logistiku i plan izvršenja zločina, iako su tu kamere oni se maskiraju i ne dozvoljavaju da otkriju svoj identitet, a kamoli da ostave brojne tragove i dokaze iza sebe - zaključio je naš sagovornik.

Ostavite komentar