Vesti > Hronika

Završena sednica za razmatranje ŽALBI na PRESUDU Džoniću! Osuđen je na DOŽIVOTNU ROBIJU zbog trostrukog UBISTVA

On je pored teškog ubistva osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Izvor: K1info/Tanjug

17/01/2024 > 13:39

podeli vest:

Završena sednica za razmatranje ŽALBI na PRESUDU Džoniću! Osuđen je na DOŽIVOTNU ROBIJU zbog trostrukog UBISTVA
Foto: printscreen tanjug


U Apelacionom sudu u Nišu danas je završena je sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Goran Džonić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Kako je za Tanjug rekla Džonićev branilac Biljana Pešić na sednici je ona ukratko iznela sadržaj žalbe koju je uložila na prvostepenu presudu, a kojom je zatražila da Apelacioni sud ukine prvostpenu presudu i naloži Višem sudu u Nišu da ponovi suđenje.

Sa druge strane tužilaštvo je predložilo Apelacionom sudu da odbije žalbu odbrane i potvrdi prvostepenu presudu.

Džonić se složio sa rečima svog branioca i ponovo negirao da je on izvršio ovo trostruko ubistvo, tvrdeći da mu je sve "namešteno".
Apelacioni sud može ovu kaznu da potvrdi, preinači ili ukine i vrati prvostepenom sudu da ponovi suđenje.

Džonić je tokom celog suđenja negirao krivicu. On je pored teškog ubistva osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Aleksandra i Kostadina M. i drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.
 

Ostavite komentar