Vesti > Hronika

Potvrđena OPTUŽNICA protiv Gorana Džonića: Sudiće mu se za UBISTVO porodice Đokić, sin OSLOBOĐEN

Optužnica je potvrđena zbog krivičnog dela teško ubistvo

Izvor: K1info/Tanjug

27/12/2022 > 17:08

podeli vest:

Potvrđena OPTUŽNICA protiv Gorana Džonića: Sudiće mu se za UBISTVO porodice Đokić, sin OSLOBOĐEN
Foto: ATA Images


Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu danas je potvrđena optužnica protiv okrivljenog Gorana Džonića iz sela Moravac zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Optužnica ga tereti da je učestvovao u ubistvu tročlane porodice Đokić iz Aleksinca 26. na 27. septembra 2021. godine. Tada su ubijeni njegov brat Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i njihova ćerka Lidija (25).

Kako navode u ovom sudu, optužnica je potvrđena zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ovom optužnicom je oslobođen njegov sin Stefan Džonić.

Viši sud u Nišu je odlučio da nema mesta optužbi po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu u odnosu na okrivljenog S. Dž. iz sela Moravac, opština Aleksinac i da se obustavlja krivični postupak protiv njega zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i drugih eksplozivnih materija.

Podsetimo, tela Gorana i Gordane Đokić, kao i njihove ćerke Lidije, pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, nakon što su zapaljena i zakopana, a njihov automobil pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

 

 

 

Ostavite komentar