Vesti > Hronika

Pijan GAĐAO ciglama POLICAJCE u Smederevu: Evo kakva ga KAZNA ČEKA

Kako je saopšteno iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu, optužnim aktom je predloženo da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/12/2023 > 15:43

podeli vest:

Pijan GAĐAO ciglama POLICAJCE u Smederevu: Evo kakva ga KAZNA ČEKA
Foto: Freepik.com


Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužnicu protiv D.R. (38) zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Prema saopštenju Tužilaštva u Smederevu, optuženom su stavlja na teret da je u maju mesecu 2023. godine oko ponoći, u teškom alkoholisanom stanju napao dva službenika Policijske uprave Smederevo u trenutku vršenja službene radnje po prijavi građana.

- Na taj način što ih je gađao komadima cigle, nakon čega je pokušao i bekstvo sa lica mesta - navodi Tužilaštvo.

Kako je saopšteno iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu, optužnim aktom je predloženo da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti je propisano Zakonom o javnom redu i miru i čini ga svako ko preti da će napasti, pokuša da napadne ili napadne ili na drugi način ometa službeno lice nadležnih organa, a za konkretan oblik krivičnog dela je propisana kazna zatvora od 6 meseci do dve godine.

Ostavite komentar