Vesti > Hronika

ISPOVEST Saše čiji se BRAT UGUŠIO sa SUPRUGOM: Grejali su se na otvorenu rernu, PLIN je CURIO

Prema njegovim rečima tragedija ih je zadesila zbog šporeta koji su supružnici koristili za grejanje i kuvanje

Izvor: K1info

Autor: Telegraf.rs/Anica Ninković

01/12/2023 > 15:21

podeli vest:

ISPOVEST Saše čiji se BRAT UGUŠIO sa SUPRUGOM: Grejali su se na otvorenu rernu, PLIN je CURIO
Foto: Facebook/Igor Nesic


Beživotna tela supružnika pronađena su u stanu u kojem su živeli u Nišu. Naime, supružnici Brankica (38) i Igor (41) Nešić iz naselja Branko Bjegović ugušili su se plinom u noći između 26. i 27. novembra, u porodičnoj kući u kojoj su živeli zajedno sa Igorovim ocem i bratom Sašom.

Prema Sašinim rečima ogromna tragedija zadesila ih je zbog šporeta koji su njegov stariji brat i snaja koristili za grejanje, ali i za kuvanje.

- Oni su se grejali tako što bi otvorili rernu. Međutim, šporet je radio tako da je rerna grejala dok je plinska boca bila puna plina, a kada bi se ispraznila najvećim delom, plin je samo curio. Uveče smo svi legli da spavamo, ja u sobi pored njihove, a otac u dnevnoj sobi. Ništa nismo čuli, ni primetili bilo šta sumnjivo. Oni su se uspavali i plin je iscurio i ugušio ih. Ja sam ujutru, ne sumnjajući ništa, otišao rano na posao. Posle toga je i otac ustao i izašao iz kuće, jer je imao neke obaveze. Kada se vratio kući i seo da jede, shvatio je da se nešto nije u redu, da ne čuje ni Igora ni Brankicu. Kada je ušao u sobu zatekao ih je mrtve - rekao je vidno potresen mladić za Telegraf.

On je kazao da je njegov otac odmah pozvao policiju i hitnu pomoć, ali da njega nije hteo da potrese dok je na poslu.

- Saznao sam da su mi brat i snaja mrtvi tek kad me je sreo na ulici. U kući je bilo još puno policajaca, radili su uviđaj. Hitna pomoć ništa nije mogla da pomogne, oni su preminuli u toku noći. Sahranili smo ih pre dva dana u selu Subotincu, odakle smo mi rodom. Tuga velika, eto nije im se dalo da žive, da postanu roditelji. U braku su bili tri godine i pre nekog vremena su krenuli u postupak vantelesne oplodnje - rekao je Saša.

Prema njegovim rečima, tragedija je mogla da bude i veća da je kojim slučajem njihov otac ušao u sobu sa zapaljenom cigaretom. Sigurno bi, dodao je, došlo do eksplozije, jer je soba još bila puna plina.

Kazao je da su se sada njegov pokojni brat i on proteklih godina dosta mučili da obezbede pristojne uslove za život u kući koju su napravili njihovi roditelji.

- Kada smo se 2016. godine doselili iz Subotinca, kuća nije imala krov, samo ploču, a prozori su bili stari, drveni. Podigao sam kredit, stavio krov, PVC stolariju. Nemamo još struju, pa koristimo solarne panele, ali pokrenuli smo postupak legalizacije da bi mogli da se priključimo na mrežu. U bratovljevu i snahinu sobu stavili smo šporet na drva, ali su oni odmah rekli da neće da se tako greju, da će da se greju na plin, jer je jeftinije i ekonomičnije - rekao je Saša.,3

Komšije nesrećnih ljudi u neverici su i dalje da je Brankicu i Igora mogla da zadesi takva nesreća. Kažu da su ih viđali često, prvenstveno Igora, jer je radio za firmu u fabrici duvana, pa je svakodnevno išao na posao.

Policijska uprava u Nišu potvrdila je da u slučaju smrti supružnika nije bilo sumnjivih okolnosti.

Ostavite komentar