Vesti > Hronika

Tridesetak huligana TERORIŠE Sremsku Mitrovicu - ULIČNA BANDA maltretira tinejdžere

Deca u Sremskoj Mitrovici proživljavaju teror - roditelji traže zaštitu i reakciju od nadležnih i od vlasti, ali bezuspešno

Autor: Blic.rs

01/09/2022 > 10:11

podeli vest:

Tridesetak huligana TERORIŠE Sremsku Mitrovicu - ULIČNA BANDA maltretira tinejdžere
Foto: Unsplash.com


Građani Sremske Mitrovice imaju veliki problem zbog tridesetak huligana koji su im okupirali grad. Oni maltretiraju decu, a roditelji su sve više zabrinuti.

Đura Petić, otac jednog od maltretiranih dečaka, napominje da je problem poslednjih nekoliko nedelja, nepodnošljiv i da od tamošnje vlasti i policije i dalje nije uspeo da dobije adekvatnu zaštitu od mladih delikvenata, te je morao da se obrati medijima.

- Prebijanje i maltretiranje mog sina traje već nekoliko meseci. Međutim, poslednji put kada sam shvatio da je vrag odneo šalu i da ću morati nekom da se obratim za pomoć bilo je pre desetak dana, kada je moj sin Rade (16) u 12 sati uveče prebijen kada se vraćao iz grada sa svojom drugaricom - kaže Đura.

Prema njegovim rečima napao ga je Luka Šimić (16), predvodnik huligana i još desetak njegovih drugova. Sin mu se kući vratio sav plav od udaraca. Išla mu je krv na nos od stresa, a zbog traume više ne sme da izlazi iz kuće.

Kako dalje objašnjava, njegov sin je i ranije trpeo maltretiranje i prebijanje od pomenute grupe, te je i pre ovog prebijanja često dolazio kući pretučen i pocepan. Jednom prilikom ga je iz straha slagao o čemu se zapravo radi. Sada su počeli da mu uznemiravaju ćerku i da je stalno zovu.

 On dalje navodi da su delikventi od njegovog sina iznuđivali velike svote novca, ali i da nije jedini oštećeni. Najmanje još 5 porodica ima isti problem, čak su prebijene 2, 3 devojčice.  

Foto: Unsplash.com

 

Đura kaže da je predvodnik huligana L. Š. poznat kao delikvent u njihovom gradu i da njegova banda nema finansijskih poteškoća, već su kriminalci sami po sebi. Odlaze za Nemačku, tamo naprave problem, pa se vraćaju da ga zatim prave u Sremskoj Mitrovici. 

Kako bi rešio problem svog sina i omogućio mu normalno odrastanje, Đura je rešio da se obrati tamošnjim vlastima, međutim, za sada je svaki od njih bio, kako kaže, bezuspešan i bez odgovarajuće reakcije.

- Išao sam do komandira policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, išao sam u socijalnu službu i u Tužilaštvo. Tamo su mi rekli kako ne mogu da mi pomognu i kako nemaju dokaze. Rekao sam im da mogu da im skupim još par roditelja koji proživljavaju isti košmar, ali ništa nisu uradili. Nisu dali huliganu zabranu prilaska mom detetu koje teroriše. I dalje se kriminalac šeta slobodno gradom. Posle njih, otišao sam i do zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice i njemu detaljno pojasnio svoj, ali i problem većine ljudi u ovom gradu. On mi je rekao kako oni nisu zaduženi za bezbednost i da treba da se obratim policiji. Video sam da mi nema druge i na kraju sam se obratio medijima - govori Đura.

Foto: Unsplash.com

 

Uplašeni otac kaže da grupa huligana, očigledno ima jake veze i finansijsku potporu pa i dalje mogu da se bahate i ugrožavaju život dece i apeluje na vlast, odgovorne i nadležne službe da se posvete i reše problem koji imaju u Sremskoj Mitrovici, a zbog čega ne mogu normalno da žive.

Ostavite komentar