Vesti > Hronika

Odloženo SUĐENJE ocu koji je DRŽAO ćerku ZATOČENU u KADI u stanu na Zvezdari

Odlaganje je usledilo zbog izostanka njegovog advokata Nemanje Lukića

Izvor: K1info/Tanjug

28/07/2023 > 12:45

podeli vest:

Odloženo SUĐENJE ocu koji je DRŽAO ćerku ZATOČENU u KADI u stanu na Zvezdari
Foto: MUP RS


U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 8. septembar odložen početak suđenja Urošu Pašajliću zbog optužbi da je svoju ćerku L.P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari. Suđenje je odloženo zbog izostanka njegovog advokata Nemanje Lukića, koji je obavestio sud pisanim putem da je do 15.avgusta na odmoru, a zbog čega je dostavio i potvrdu Advokatske komore za godišnji odmor.

Sudija je Pašajlića pitao da li je upoznat da njegov advokat neće doći na suđenje i on je rekao da jeste. Pašajlić je danas doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja 28. marta, u pratnji dva stražara.


Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L.P.

Time je, kako smatra tužilaštvo, učinio krivično delo nasilje u porodici u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, najavljeno je ranije.

Pošto je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, ali je par dana pronađen i uhapšen.

Ostavite komentar