Vesti > Hronika

Nikad nije bila kod LEKARA, a ni u ŠKOLI: Evo u kakvom je stanju DEVOJČICA koju je otac ZATOČIO

Kada su je videli, svi dežurni lekari u bolnici u kojoj je primljena, su zaplakali

Izvor: K1info/blic.rs

28/03/2023 > 21:01

podeli vest:

Nikad nije bila kod LEKARA, a ni u ŠKOLI: Evo u kakvom je stanju DEVOJČICA koju je otac ZATOČIO
Foto: Pixabay.com


Kako prenose beogradski mediji, devojčica (8) koju ju je otac držao u kadi i zlostavljao u stanu na Zvezdari nalazi se u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. Kako je rečeno u ovoj ustanovi, devojčica je primljena radi rehidratacije i realimentacije, odnosno uspostavljanja normalne ishrane.

- Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti - rekli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi za Telegraf.rs.

Devojčica nikada nije bila kod lekara, niti je izašla napolje.

- Devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dete uopšte nisu nikada videli. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena... Dali su joj neophodnu negu kod lekara i prebačena je u prihvatilište, dakle, nije životno ugrožena. Osim toga, bilo je navoda da se majka deteta pojavljivala oko stana na Zvezdari. Ti navodi nisu potvrđeni, majka je osuđivana, njoj je pravno oduzeto starateljstvo, ona je zavisnik - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Uroš Pašajlić, otac koji je godinama držao ćerku zatočenu u stanu, uhapšen je u stanu na Karaburmi.

- On je uhapšen u štek stanu na Karaburmi. Krio se kod jednog prijatelja koji je takođe poznat po problematičnom ponašanju - rekao je izvor Blica.

Foto: ATA Images/Freepick

 

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su U. P. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici. Sumnja se da je on držao svoju osmogodišnju ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari, kao i da ju je zanemarivao. Takođe, U. P. se sumnjiči da je tukao četrdesetsedmogodišnju emotivnu partnerku - piše u saopštenju MUP i dodaje da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju ćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

- Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži ćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Ćerkicu je, kako je navela I. L, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom - rekao je izvor Blica.

Kako su ranije objavili, devojčica koju je Pašajlić do pre tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija. Dete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnelo i zapušteno, a kada su je videli svi dežurni doktori su zaplakali.

 

 

 

 

Ostavite komentar