Vesti > Beograd

Mlade očekuje LUDA ŽURKA u NOVOGODIĆNJOJ NOĆI ispred Narodne skupštine

Finalna dešavanja će biti organizovana 29, 30. i 31. decembra na mnogobrojnim mestima i ne samo u centru grada

Izvor: K1info

Autor: K1info/Beoinfo

13/12/2022 > 16:14

podeli vest:

Mlade očekuje LUDA ŽURKA u NOVOGODIĆNJOJ NOĆI ispred Narodne skupštine
Foto: Unsplash.com


Program „Beogradske zime”, kao i izvođači koji će nastupati na svečanom dočeku Nove godine na platou ispred Narodne skupštine, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je podsetio da se u Beogradu poslednjih dvadeset godina u okviru novogodišnjih i božićnih praznika organizuju različite vrste kulturnih manifestacija, te da je od ove godine „Beogradska zima” uključena u događaje od izuzetnog značaja za Grad Beograd. 

- Prvi put događaj je osmišljen tako da u njemu učestvuju gotovo sve ustanove kulture kojima je osnivač Grad Beograd. To će program ove manifestacije učiniti bogatijim i raznovrsnijim nego prethodnih godina, a prilagođen je sugrađanima, gostima Beograda svih generacija i različitih afiniteta. Finalna dešavanja će biti organizovana 29, 30. i 31. decembra na mnogobrojnim mestima, ne samo u centru grada već i na širem gradskom području. Predstavićemo beogradski duh Nove godine, Beograd na ekskluzivniji, vidljiviji, drugačiji i efikasniji način. Stare vrednosti i novi pristup čine beogradski duh Nove godine, zahvaljujući kojem ćemo građanima omogućiti da uživaju u raznim programima - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Standardno će doček Nove godine biti organizovan 31. decembra ispred Doma Narodne skupštine, a ove godine će izvođači biti oni koje mlađa publika sluša i voli. 

- Кrenućemo od 20 časova sa di-džejom Majkom Rajdom, od 21 čas nastupiće Zera, potom Gazda Paja, Nući i Vojaž, a u Novu godinu ulazimo uz vatromet i Teodoru Džehverović. Verujem da ćemo imati jedan drugačiji doček na radost mlađe generacije Beograđana - rekao je predsednik gradskog parlamenta, naglasivši da će se voditi računa o bezbednosti svih učesnika tokom dočeka 31. decembra, kako bi sve prošlo bez incidenata.

Кako je istakao, iako najviše pažnje izaziva sam doček Nove godine, „Beogradska zima” obuhvata mnogo veći broj kulturnih događaja i manifestacija koji se održavaju od 15. decembra do 15. januara. 

Foto: Pixabay.com

 

-Trudili smo se da programom koji smo pripremili za Beograđane budu obuhvaćene sve kategorije stanovništva. Tako će 15. decembra biti održan dečji karneval i prigodan program na Trgu republike, a organizovaćemo i dečji karavan koji će se održavati u svim beogradskim opštinama, gde ćemo zajedno sa ustanovama kulture Grada Beograda organizovati dečje predstave i programe - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

On je najavio da će centralno klizalište ove godine biti postavljeno u parku Ušće, gde će ujedno biti i „Božićno seoce”, a osim toga klizališta će biti na Tašmajdanu i Adi Ciganliji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Najavljeni su koncerti pop-rok legendi na platou ispred Muzeja savremene umetnosti, na kome će nastupiti Vlatko Stefanovski, Nikola Pejaković, Кanda, Кodža i Nebojša, Кerber, zatim koncerti na zidiću ispred Doma omladine Beograda, serija koncerata mladih muzičara u saradnji sa Fondacijom Milana Mladenovića, a za ljubitelje džez i klasične muzike biće organizovan već tradicionalni program „Otmeno” u Кolarčevoj zadužbini, kao i drugi programi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Milenko Škarić, osnivač i vlasnik „Skymusic Corporation” izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao nove trendove i ono što je važno za život mladih danas.

- Prateći trendove, Grad se na pravi način obratio mladima i mislim da smo odabrali izvođače koji to opravdavaju. Obećavamo tehničku produkciju koja će daleko prevazići dosadašnje novogodišnje proslave, obećavamo nešto vrlo nesvakidašnje, ozbiljno, veliko i moderno i u skladu sa izvođačima koji će to opravdati - istakao je Škarić.

Mladi izvođači zahvalili su Gradu Beogradu na prilici da pokažu da na mladima svet ostaje.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar