Vesti > Beograd

AVATAR ŠETNJA kroz Beograd: PRESTONICA je na jedan DAN bila PANDORA

Fanovi iz Srbije sa nestrepljenjem čekaju premijeru filma "Avatar: Put vode"

Izvor: K1info

12/12/2022 > 19:18

podeli vest:

AVATAR ŠETNJA kroz Beograd: PRESTONICA je na jedan DAN bila PANDORA
Foto: Filip Olćan

U Beogradu je juče obeležen dan posvećen prepoznatljivim avatar likovima. Entuzijazmom fanova delovi ulica Beograda podsetili su na planetu  Pandoru. U susret premijernom prikazivanju filma "Avatar: Put vode" koje će se održati u sredu, 14. decembra širom domaćih bioskopa sve je bilo kao iz filma Džejmsa Kamerona.

- Celu noć nisam spavala i jedva sam čekala da se prerušim u Avatara - rekla je devojčica Zoja Ostojić, koja je bila uverljivo maskirana u lik iz filma "Avatar: Put vode" čije nas premijerno prikazivanje širom Srbije očekuje u sredu.

Predstavljajući baš najmlađu generaciju Avatara, koju upravo Džejms Kameron detaljno opisuje u svom najnovijem naučno-fantastičnom ostvarenju Zoja je bila samo jedna od onih koji sa nestrpljenjem išekuju da pogledaju nastavak kultnog filma.  

- Gledala sam sa društvom još od ranije Avatar i bili smo veliki fanovi i sada smo došli zajedno da se maskirano u likove iz filma. Očekujem da će doživljaj celog tog sveta biti jako lep - rekla je Tamara, koja je i sama na jedan dan bila Avatar.

Kostimograf Tanja Palić ujedno i veliki ljubitelj filma, zajedno sa ekipom fanova pronikla je do niti kostima koji su nastali potpuno ručnom izradom, kao i do način šminkanja i pravljenja autentičnih maski.

- Za masku jednog Avatara potrebno je 45 minuta. Što se tiče kostima njegova izrada je trajala mesecima kako bi bio veran filmu. Kao veliki ljubitelj Avatara, zajedno sa ekipom i neprikosnovenom maskom stvorili smo Avatar koji je zadivio kako Beograd, tako i Novi Sad i Niš - rekla je ona.

Podsetimo, trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron tada, svojim najnovijim spektaklom AVATAR "uvukao" svetsku publiku u unutrašnjost sveta daleke zamišljene planete, impresionirajući nas najnovijom 3D tehnologijom.

Posle strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka "Avatar: put vode" Kameron nas ponovo spaja sa porodicom Sali, koju uz Džejka koga tumači Sem Vortington i Nejtiri koju igra Zoe Saldana čine i njihova deca. Film prati nevolje sa kojima se oni susreću, puteve kojima prolaze kako bi opstali, kao i bitke koje vode, u nadi kako bi preživeli.

 

 

Ostavite komentar