Vesti > Beograd

BEOGRADU su potrebna bar još DVA MOSTA na Savi

Centar za lokalnu samoupravu je pozvao vlast da prihvati savete struke i da uđe u ozbiljan dijalog povodom Savskog mosta

Autor: K1 info

08/12/2022 > 20:41

podeli vest:

BEOGRADU su potrebna bar još DVA MOSTA na Savi
Foto: Pixabay.com


Na javnoj raspravi o beogradskim mostovima, koju je organizovao Centar za lokalnu samoupravu, zaključeno je da su Beogradu potrebna još dva mosta na Savi u centralnoj gradskoj zoni.

Takođe je naglašeno da, zbog intenziteta i prostorne distribucije gradskog saobraćaja, tramvajski saobraćaj ne sme biti prekinut na duže od šest meseci, zbog izgradnje novih mostova. 

Foto: CLS

 

Na tribini su govorili Vladimir Momčilović sa Saobraćajnog fakulteta, građevinski inženjeri Miodrag Pavišić i Budimir Miladinović, kao i saobraćajni planeri Gradimir Stefanović i Dušan Milanović. 

Centar za lokalnu samoupravu je pozvao gradsku i republičku vlast da prihvati savete struke i da uđe u ozbiljan dijalog sa urbanistima, saobraćajnim i građevinskim inženjerima.

Vreme arbitrarnosti i amaterizma je prošlo, sada kada Evropa pa i Srbija ulaze u ozbiljnu ekonomsku i energetsku krizu i poslednje je vreme da se u izbor kapitalnih investicija i planiranje razvoja grada uključe stručne organizacije, Beogradski univerzitet i zainteresovani građani, čulo se na javnoj raspravi CLS-a.

 

 

 

 

Ostavite komentar