Vesti > Beograd

Stari savski MOST neće biti UNIŠTEN, a novi će RASTERETITI SAOBRAĆAJ za 14 %

Ministar Vesić kaže da nije tačno da se posao u vezi sa starim Savskim mostom planira zbog Beograda na vodi

Izvor: K1info/Tanjug

08/11/2022 > 15:42

podeli vest:

Stari savski MOST neće biti UNIŠTEN, a novi će RASTERETITI SAOBRAĆAJ za 14 %
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, izjavio je da stari Savski most nije kulturno-istorijski spomenik, on neće biti uništen i izgradnjom novog savskog mosta će se rasteretiti saobraćaj u centru Beograda.

On je u Skupštini Srbije odgovarajući na primedbe narodne poslanice Jelene Jerinić iz Poslaničke grupe Zeleno levi klub rekao da i analize Saobraćajnog instituta CIP pokazuju da bi novi most rasteretio saobraćaj u centru prestonice.

- Obim saobraćaja bi se smanjio za 14 odsto, broj putnika na Brankovom mostu za osam odsto, na Gazeli za pet odsto, Mostu na Adi za četiri odsto - rekao je Vesić.

On je dodao da je važno znati da će se u produžetku ovog mosta raditi tunel Sava-Dunav, koji će ići skoro do Pančevackog mosta.

Naveo je i da ideja o uklanjanju starog mosta nije nova i da je odluka o njegovoj demontaži doneta na sednici Skupštine grada još 1968. godine, jer je most i tada bio usko saobraćajno grlo.

Rekao je i da nije tačno da se posao u vezi sa starim savskim mostom planira zbog Beograda na vodi, kako je i diskusiji navela Jerinić.

Da posetimo, Vesić je rekao da će novi most imati šest traka, četiri automobilske i dve tramvajske, biciklističke staze, pešačke staze. 

 

 

Ostavite komentar