Vesti > Beograd

PRIČA DANA: Beograđanka s PSOM ušla u AUTOBUS i pokrenula gomilu EMOCIJA

Dovoljno jako malo da bi sebi i drugima ulepšali dan

Izvor: K1info/blic.rs

06/12/2022 > 15:05

podeli vest:

PRIČA DANA: Beograđanka s PSOM ušla u AUTOBUS i pokrenula gomilu EMOCIJA
Foto: Unsplash.com


Jedna jedina sitnica, lepa reč ili gest, ponekad je dovoljno samo to da sebi i drugima ulepšamo dan.

Na ulicama Beograda, juče se dogodila se zadivljujuća scena. Naime, jedna devojka je ušla u autobus sa psom, ne sluteći da će upravo tu videti ono po čemu bi svi trebali da budemo poznati, a to je ljubaznost i dobrota.

Tviterašica iz Srbije, podelila je svoje iskustvo sa sugrađanima iz Beograda, u kojem je navela da je pošto je taksista nije primio u automobil sa psom, odlučila da uđe u autobus. Iako smo imali primera da vozači, te i sami putnici ponekada negoduju, to ovoga puta nije bio slučaj.

Naime, ona i pas su bili dočekani, sa velikim oduševljenjem, počevši od toga da su joj je jedan od putnika ustupio mesto da sedne sa kucom, do toga da nikome unutar vozila nije smetalo prisustvo životinje.

- Vozač me ostavio kod Autokomande. Zaustavljam taksi, neće da me primi zbog kučeta. Poštujem. Nailazi bus i ja ono "Ok, aj". Ulazim, pitam vozača da li mogu sa kučetom - napisala je ona na svom Twitteru.

- Uz osmeh dobijam potvrdan odgovor. Krećem i na onom prvom sedištu, stolici, mestu ili kako se već kaže ustaje žena i ja sva zbunjena je pitam Da li ste Vi to ustali da ja sednem, jer držim kuče - napisala je ona.

- Ona, takođe, uz osmeh daje potvrdan odgovor. Pitam ženu na mestu do mene da li joj smeta kuče i zamislite i ona se osmehne i kaže "Ne, naravno" - napisala je oduševljena Beograđanka.

- Preko puta bakica i dekica se snj drže za ruke. Ljudi, meni je ovo ulepšalo dan. Ima još uvek finih i ljubaznih ljudi. Dakle, svi koji su bili jutros oko 10 u autobusu 48 ja im se zahvaljujem - napisala je ona.

U komentarima koji su se ređali, korisnici Twittera su izrazili svoje oduševljenje. Ipak, jedan komentar, sudeći po broju lajkova ispod njega, izdvojio se u mnoštvu drugih.

- Nikad nijedan pas nije ujeo čoveka kao drugi čovek. Pas neće pisati markerom po busu, nece slomiti staklo, sedište. A čovek - napisao je tviteraš po imenu Zoran, sa čijim mišljenjem su se očigledno svi složili.

- Ima još uvek ljudi, ja sam vozio autobus i u njega je ušao pas da se greje, vozio se ceo dan i niko ga nije dirao, vozači su najpristojniji ljudi na svetu, treba nam mnogo takvih - samo su neki ok komenra koji su se nizali. 

 

 

Ostavite komentar