Vesti > Beograd

Beogradom "zvone" RECIKLAŽNA ZVONA: Ako vam je slučajno promaklo, evo gde da ODLAŽETE STAKLO

U glavnom gradu dnevno se skupi 1.500 tona komunalnog otpada

Izvor: K1info/Tanjug

03/12/2022 > 19:14

podeli vest:

Beogradom "zvone" RECIKLAŽNA ZVONA: Ako vam je slučajno promaklo, evo gde da ODLAŽETE STAKLO
Foto: Beoinfo


Prema saopštenju iz Gradske uprave, reciklažna zvona - kontejneri za odlaganje staklene ambalaže, postavlјena su u ulici Milentija Popovića u Novom Beogradu, u okviru projekta Upravlјanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu.

Kako je navedeno, reč je o projektu koji realizuju Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), NALED i Sekopak uz podršku Grada Beograda.

Sekretar za komunalne i stambene poslove Rajko Tanasijević je rekao da se Grad Beograd ovoj inicijativi priklјučio kako bi se povećala količina prikuplјenog staklenog otpada i promovisala reciklaža.

Direktor za održivi razvoj NALED-a Slobodan Krstović je istakao da se u Beogradu dnevno skupi 1.500 tona komunalnog otpada, koji se u najvećoj meri odlaže na komunalnoj deponiji, te da su veoma važni projekti poput postavlјanja reciklažnih zvona.

On je naveo da je Beograd šesti grad u kome se postavlјaju ovi kontejneri i precizirao da su postavljeni u Novom Beogradu i Zemunu.

Foto: Beoinfo

 

- Mi ćemo transparentno pokazivati podatke kako bi građani bili svesni da će ono što su odložili u kontejnere biti reciklirano i da će se stvoriti novi proizvod - rekao je Krstović.

Generalni direktor Sekopaka Violeta Belanović naglasila je da se u Srbiji godišnje reciklira 63 odsto ambalažnog otpada, što iznosi oko 270.000 tona, a Sanela Velјkovski iz GIZ-a da je planirano da u Beogradu bude postavlјeno više od 100 kontejnera.

 

 

 

Ostavite komentar