Vesti > Beograd

Da li je ULAZ NA PREDNJA VRATA u gradske autobuse PRAVO REŠENJE? (ANKETA)

Protivnici ovog sistema tvrde da će sistem sa ulaskom na prednja vrata, vozačem - kondukterom i kontrolorom drastično usporiti saobraćaj

Izvor: K1info

05/12/2022 > 09:53

podeli vest:

Da li je ULAZ NA PREDNJA VRATA u gradske autobuse PRAVO REŠENJE? (ANKETA)
Foto: ATA Images


Predlog da se problem sa plaćanjem autobuskih karata u gradskim autobusima u Beogradu reši na taj način što bi se ponovo uvela obaveza ulaska putnika na prednja vrata, izazvala je različite reakcije.

- Ulaz u vozila gradskog prevoza isključivo na prednja vrata bi produžio zadržavanja na stanicama i oborio operativnu brzinu javnog prevoza. To bi smanjilo njegovu konkurentnost u odnosu na alternativne vidove prevoza i tako izazvalo suprotne efekte od onih željenih - izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

- Sistem sa ulaskom na prednja vrata, vozačem - kondukterom i kontrolorom jeste karakterističan za države sa visokim dohotkom, razvijenom mrežom javnog prevoza, kao i za manje gradove. Što je veća transportna tražnja na nekom pravcu, odnosno što su pojedinačna vozila popunjenija, to je štetniji ovakav način kontrole karata - objašnjava Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu se zalaže za bolju naplatu javnog prevoza, ali ne na način kojim se on usporava i tako dodatno čini neefikasnim za građane Beograda, zaključio je direktor CLS.

Anketa

Ostavite komentar