Vesti > Beograd

Eh, kad bi svi bili ovakvi - NESVAKIDAŠNJA scena iz beogradskog SAOBRAĆAJA oduševila je mnoge

Vozaču Milanu Bojiću nije prvi put da učini ovako human gest

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/10/2022 > 21:20

podeli vest:

Eh, kad bi svi bili ovakvi - NESVAKIDAŠNJA scena iz beogradskog SAOBRAĆAJA oduševila je mnoge
Foto: Unsplash.com


Vožač GSP-a Milan Bojić je ispao heroj, a nesvakidašnja scena dogodila se na liniji broj 7.

Naime, on je na trenutak zaustavio autobus i pomogao starijoj sugrađanki da pređe ulicu. Ovaj vozač poručuje da nema potrebe za nerviranjem u saobraćaju, kao i da pet sekundi nikome neće promeniti život.

Milan Bojić nije očekivao da će njegov gest izazvati bilo kakve reakcije u javnosti. Do danas nije ni imao Instagram nalog, ali ga je otvorio kako bi se izvinio svim putnicima zato što je zaustavio autobus na minut kako bi pomogao starijoj sugrađanki da pređe ulicu.

- Moram da priznam da sam malo iznenađen reakcijom javnosti zbog svega ovoga, jer mi svi u GSP-u, svi vozači, upravo to radimo svakodnevno. Svakoga dana neko učini po jedno dobro delo, pomogne nekome - rekao je Bojić, dodajući da su svi vozači, od kočijaša pa do današnjih dana, uvek bili džentlmeni i da je važno da tako i ostane.

Kako on kaže, vozio je autobus u Bulevaru kralja Aleksandra, i primetio da starija gospođa prelazi ulicu. Vozači su joj svirali i ablendovali, jer je ona veoma sporim hodom došla do tramvajskih šina koje su na sredini bulevara.

- Ja sam brzo odreagovao, osigurao sam autobus, ukočio i povukao sve sigurnosne sisteme, iskočio i shvatio da moram jednostavno da joj pomognem da pređe, jer veliki je rizik - rekao je Bojić.

Na pitanje šta bi poručio svim vozačima koji ablenduju, trube i nervozni su u saobraćaju, Bojić ističe da je važno strpljenje i da nema nerviranja.

 

 

- Moje kolege i ja osam sati svakoga dana vozimo, u saobraćaju smo, verujte mi, niko se ne nervira, svako osmeh na lice, pet sekundi neće promeniti život - rekao je on.

A da i sugrađani znaju da iskažu zahvalnost govori to da je dobio kolače od jedne gospođe kojoj je tri puta pomogao da unese u autobus kolica za pijacu koja su bila teška.

- Ona me čekala sat vremena na stanici da bi mi uručila kolače koje sam ja vrlo rado podelio sa svim putnicima koji su bili u mom autobusu - rekao je on.

Kako je to sve izgledalo objavljeno je na Instagramu, a da ništa lepše nisu videli, da još uvek ima divnih ljudi, ima još gospode sa manirima, gde bi nam bio kraj da smo svi ovakvi, samo su neki od komentara koji se bez prestanka nižu. 

 

 

 

Ostavite komentar