Vesti > Beograd

Karnevalom SRPSKE TRADICIJE u Knez Mihajlovoj najavljen Good food & wine festival

Na Good food & wine festivalu nastupiće više od sto izlagača vina, specijaliteta, mesnih prerađevina, ziminice, ali i starih zanata

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: k1info/Tanjug

21/09/2022 > 17:35

podeli vest:

Karnevalom SRPSKE TRADICIJE u Knez Mihajlovoj najavljen Good food & wine festival
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Danas je u Beogradu, duž Knez Mihajlove ulice, održan karnevalski defile kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prehrambene industrije. Karnevalska šetnja je najava Good food & wine festivala.

Sajam će se održati 24. septembra na Sava promenadi u Beogradu, a učesnici karnevala su se danas okupili najpre ispred Palate Albanija i prošetali Knez Mihajlovom do Kalemegdana uz zvuke trube i tradicionalne narodne pesme.

U sklopu Good food & wine festivala nastupaće više od sto izlagača vina, gastronomskih specijaliteta, mesnih prerađevina, zimnice, ali i starih tradicionalnih zanata i veština.

Prolaznici su mogli da vide, pored tradicionalnih narodnih nošnji i učesnike karnevala koji su nosili vitešku odeću i opremu, kao i kostime životinja i voća.

Vesela kolona zaustavila se kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj gde su muzički performans održali predstavnici kulturno-umetničkih društava, pevajući poznate starinske pesme iz narodne tradicije.

Ispred TC Rajićeva devojčice iz KUD sa leve obale Dunava odigrale su narodno kolo. Prolaznici su ih fotografisali i pozdravljali aplauzom.

Karneval je privukao pažnju i velikog broja stranaca koji su se raspitivali za srpsku tradiciju i predstojeći sajam.

 

 

 

Ostavite komentar