Vesti > Beograd

Ženska TRKA "Ja to MOGU" na ADI

Oboren rekord po broju prijava - za sada ima više od 1.300 učesnica

Izvor: K1info/Tanjug

20/09/2022 > 13:17

podeli vest:

Ženska TRKA "Ja to MOGU" na ADI
Foto: Unsplash.com


Tradicionalna Ženska DM trka, najlepša trka u organizaciji BGD maratona, održaće se 2. oktobra na Adi Ciganliji pod sloganom "Ja to mogu''.

Žene će trčati krug oko Ade Ciganlije dužine 7,7 kilometara, a trka startuje u 10 sati.

Ambasadorka Ženske trka je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević, a već je oboren rekord po broju prijava - za sada ima više od 1.300 učesnica.

Direktor BGD maratona Darko Habuš kaže da, kao i uvek, fokus stavljaju na kvalitetnu organizaciju.

- Očekujemo veliki broj pripadnica lepšeg pola, kroz takmičenje, šetnju ili druženje. Iza slogana stoji ideja motivacije svake žene koja razmišlja da počne da se bave fizičkom aktivnošću, a naše je da ih osnažimo i pomognemo na tom putu -  izjavio je direktor BGD maratona Darko Habuš.

Foto: facebook/Beogradski maraton

 

On je dodao da očekuju našu žensku trkačku elitu, kao i one koje se trčanjem bave rekreativno

- Želimo da privučemo i veliki broj žena kojima će ova trka biti prva ili priprema za finale, odnosno 36. BGD maraton u aprilu. Posebno bih naglasio saradnju sa Savezom osoba sa invaliditetom i važno je što će veliki broj dama učestvovati na trci. Takođe, uz nas je Udruženje "Mama fit", koje će takođe imati predstavnike, trudnice i majke sa malom decom - rekao je Habuš.

Resorna menadžerka marketinga i komunikacija DM Srbija i Severna Makedonija Svetlana Jovanović Mitić izjavila je da je partnerstvo sa "Ženskom trkom" prirodno.

- Mi smo većinski ženska firma, žene se sve više interesuju i za trku i fizičke aktivnosti i najvažnije je da što više žena motivišemo da se uključe - istakla je Jovanović Mitić.

 

 

 

 

Ostavite komentar