Vesti > Beograd

PADA SNEG U BEOGRADU! RHMZ upozorio na LEDENU KIŠU koja će lediti na TLU

RHMZ je najavio da se poslepodne i uveče na istoku Srbije ponegde uz sneg očekuje i kiša

Izvor: K1info

06/12/2023 > 14:57 >> 15:00

podeli vest:

PADA SNEG U BEOGRADU! RHMZ upozorio na LEDENU KIŠU koja će lediti na TLU
Foto: Tanjug/Moscow News Agency via AP/Sergei Vedyashkin


Sneg koji je najavljivan za danas popodne, počeo je da pada i u Beogradu.

U nastavku dana padavinski sistem sa zapada širiće se i prema ostalim predelima Srbije, tako da će u celoj Srbiji biti oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, na istoku Srbije i dalje sa ledenom kišom.

Sneg će i dalje padati na zapadu, jugozapadu i severozapadu Srbije i na planinama, a tokom večeri uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u ostalim nižim predelima Srbije.

Danas i sutra na planinama se očekuje da padne 5 do 15 cm snega, lokalno i više, a u nižim predelima gde se bude formirao snežni pokrivač bilo bi ga do 5 cm, ali kako bi bio vlažan, a temperatura ne bi išla u minus, snežni pokrivač bio bi kratkotrajan i ne bi se dugo zadržavao.

Foto: Tanjug/AP

 

Na području istočne Srbije danas se zbog ledene kiše očekuje opasnost od poledice, naričito u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

RHMZ je najavio da se poslepodne i uveče na istoku Srbije ponegde uz sneg očekuje i kiša, koja će se lediti na tlu.

U zapadnoj Srbiji i u Sremu oblačno sa snegom uz stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača. Tokom poslepodneva intenzitet padavina u slabljenju. U ostalim krajevima pretežno se očekuje kiša, koja će kasnije posle podne i uveče ponegde preći u sneg (uključujući i područje Beograda).

Meteorolog Marko Čubrilo najavio je da se danas u Sremu, Mačvi, Šumadiji, u srednjem i južnom Banatu, Stigu i Braničevu očekuje ledena kiša, a do večeras je moguće da pređe u sneg.

 

Ostavite komentar