Vesti > Beograd

Građani naselja GAJ u BARAJEVU dobijaju SAVREMENU AMBULANTU

Vrednost ovog objekta iznosi blizu 19 miliona dinara

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2023 > 14:51

podeli vest:

Građani naselja GAJ u BARAJEVU dobijaju SAVREMENU AMBULANTU
Foto: TANJUG/ BEOINFO, fotografija niske rezolucije/ nr

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je novoizgrađenu ambulantu u naselju Gaj u Barajevu i tom prilikom poručio da će za petnaestak dana blizu 5.000 građana u njoj moći da dobije brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, umesto u udaljenom domu zdravlja.

- Posebno mi je drago što sam danas tu i što ova ambulanta tako izgleda, jer su ovo stvari koje su građanima prigradskih opština od najveće važnosti, naročito onima koji žive u Barajevu, Lazarevcu, Mladenovcu, u naseljima koja su relativno udaljena od domova zdravlja - rekao je on.

Ukazao je da u naselju Gaj živi gotovo 5.000 ljudi, koji praktično neće morati da idu u dom zdravlja, gde će se ujedno smanjiti i gužve, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Naselja Lisović i Gaj će za oko petnaest dana imati svoju ambulantu, gde se trenutno završava opremanje objekta - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, ambulanta, površine 120 metara kvadratnih, ima pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, čekaonicu, dve ordinacije, sobu za intervencije i laboratoriju, pomoćne prostorije za osoblje, a pored redovnih pregleda biće organizovani i preventivni.

- Ambulanta će imati doktora opšte prakse, organizovanu laboratoriju, pedijatra i, po potrebi, doktora specijalistu otorinolaringologije ili neke druge grane medicine. Imaće sve one zdravstvene usluge koje se rade u svakom domu zdravlja i zaista mislim da će to znatno olakšati svakodnevni život, naročito našim starijim sugrađanima - rekao je on.

Ukazao da je taj objekat izgrađen sredstvima Opštine Barajevo.

- Zato smo prošle godine i podizali budžet svim opštinama, posebno prigradskim. U Barajevu su urađene baš te suštinske i ključne stvari za svakodnevni život svakog građanina, a to su ambulanta, dom zdravlja, sportski tereni. Nedavno smo otvorili i Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, koji je uradio Grad Beograd. Na ovom prelepom mestu, gde je kao da ste u srcu Šumadije, a ne na teritoriji Beograda, stiču se svi uslovi za jedan zaista prilično lep i kvalitetan život - rekao je on.

Vrednost objekta ambulante iznosi blizu 19 miliona dinara, a planirano je da se početkom sledeće godine u okviru prostora koji se nalazi neposredno ispred same zgrade postavi dečje igralište. 

 

Ostavite komentar