Vesti > Beograd

NAJVEĆA ARENA NA NOVIM PROSTORIMA dobija novo-staro ime: od proleća biće BEOGRADSKA ARENA

Ona je vremenom postala simbol Beograda i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja

Izvor: K1info/Tanjug

13/11/2023 > 10:58

podeli vest:

NAJVEĆA ARENA NA NOVIM PROSTORIMA dobija novo-staro ime: od proleća biće BEOGRADSKA ARENA
Foto: Tanjug/Beoinfo


Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će na proleće naredne godine Areni biti vraćeno njeno izvorno ime - Beogradska Arena i da će u utorak Grad doneti odluku da više ne može da nosi ime po sponzorima.

On je novinarima ispred Arene rekao da su nju pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i da je vremenom postala simbol Beograda i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja, navodi se u saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje.

 

- Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime Beogradska arena. Beogradska arena je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati Beogradska arena. Već u toku sutrašnjeg dana donećemo odluku da ona nikada više ne može da bude ni Kombank niti Štark, ali ni Coca-Cola, Hyundai, BMW, Mercedes niti da nosi ime bilo kog drugog sponzora i kompanije - rekao je on.

Prema njegovim rečima takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, kako nekome ne bi palo na pamet da Beogradskoj tvrđavi promeni naziv u Koka-kola tvrđava ili Beogradskom pobedniku u Hjundai pobednik.

Foto: Tanjug/Beoinfo

 

- Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Ništa nemam lično protiv Štarka, oni imaju svoj privatni biznis i jednaki su mi kao i svaki drugi strani privrednik, ali dok budem u poziciji da ja odlučujem, biće ovako. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh, kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti - rekao je on.
 

Ostavite komentar