Vesti > Beograd

ŠAPIĆ na novoj AUTOBUSKOJ STANICI na Novom Beogradu: U JANUARU sav autobuski saobraćaj se SELI ovde

Buduća autobuska stanica, kada bude bila gotova u punom kapacitetu biće, pored lisabonske, najbolja u Evropi, rekao je

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2023 > 15:05

podeli vest:

ŠAPIĆ na novoj AUTOBUSKOJ STANICI na Novom Beogradu: U JANUARU sav autobuski saobraćaj se SELI ovde
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će od januara 2024. godine celokupan autobuski saobraćaj u prestonici biti prebačen na novu autobusku stanicu na Novom Beogradu.

Prema njegovim rečima, najpre će biti pušten autobuski saobraćaj, a potom će se graditi stanična zgrada.

- Očekujemo da ćemo u januaru biti u prilici da sav autobuski saobraćaj prebacimo ovde. Kada sam došao na mesto gradonačelnika, rekao sam da ćemo rešiti pitanje autobuske stanice na jedan ili drugi način. Bilo je potrebno da se u jednim momentu posvađamo sa BAS-om, da bismo mogli da dođemo do nekog rešenja - rekao je Šapić.

Kako kaže, očekuje da Beograd dobije autobusku stanicu kakvu zaslužuje.

- Buduća autobuska stanica, kada bude bila gotova u punom kapacitetu, pri čemu mislim na infrastrukturni kapacitet sa staničnom i železničkom zgradom u okviru kompleksa, biće, pored lisabonske, u Evropi najbolja, najpraktičnija i najfunkcionalnija autobuska stanica, sa najvećim kapacitetom u odnosu na poziciju na kojoj se nalazi i grad u kome uslugu pruža - naveo je Šapić.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda najavio je da će se ulice u Beogradu proširivati gde god je to moguće, da će se graditi sve više kružnih tokova, koji bi menjali semafore i da će sve više dvosmernih ulica biti pretvarano u jednosmerne, ne bi li se povećao broj parking mesta i protočnost saobraćaja.

Direktor Beogradske autobuske stanice Boban Kovačević rekao je da su ispred tog preduzeća dva cilja - da se što pre pređe sa stare na novu stanicu, kao i da se preduzeće dobro organizuje.

- Mi u kući zaista pričamo o racionalizaciji i to nema veze sa prelaskom. Ima veze sa našim problemima. Ti problemi se svode na to koliko možemo da trošimo u odnosu na to koliko zarađujemo i koliko možemo da budemo efikasniji nego što smo u ovom trenutku - istakao je Kovačević.

Kako je naveo, u ovom trenutku nije u mogućnosti da iznese podatke o eventualnom otpuštanju zaposlenih.

Član Privremenog organa Grada Beograda Dobrica Veselinović rekao je ovom prilikom da Beograd zaslužuje novu autobusku stanicu i da će to biti prioritet buduće gradske vlasti. 
 

Ostavite komentar