Vesti > Beograd

POČELO POSTAVLJANJE NOVOGODIŠNJE RASVETE: Kreće praznična atmosfera, a evo kada će da ZASIJA PRESTONICA

Iz Grada kažu da će ovogodišnja rasveta biti postavljena u istom obimu kao i prošle godine

Izvor: K1info/blic.rs

17/11/2023 > 17:00

podeli vest:

POČELO POSTAVLJANJE NOVOGODIŠNJE RASVETE: Kreće praznična atmosfera, a evo kada će da ZASIJA PRESTONICA
Foto: ATA Images


JKP "Javno osvetljenje" Beograd je 15. novembra, u skladu sa svojim nadležnostima, otpočelo sa montažom elemenata svečanog osvetljenja za Novu 2024. godinu, koje će biti u istom obimu kao i prethodne godine, bazirano na područje šireg centra grada.

To podrazumeva postavljanje elemenata svečanog osvetljenja u okviru centralnih gradskih ulica, platoa, parkova, bulevara i trgova, saopšteno je "Blicu" iz Grada Beograda.

Gde je do sada postavljeno osvetljenje

Do sada su elementi postavljeni u Ulici kralja Milana, delu Kneza Miloša, platou ispred Hrama Svetog Save, Tiršovoj ulici, Bulevaru Vudro Vilsona i Nikolaja Kvarcova, a u narednih nekoliko dana radovi će se izvoditi u Tašmajdanskom i Pionirskom parku, Bulevaru oslobođenja, Kalemegdanu i na Topčiderskoj zvezdi.

Foto: ATA Images

 

Grad Beograd ni ove godine nije nabavljao novu opremu, već će se na svim lokacijama, kao i prethodne godine, koristiti raspoloživa oprema i ukrasni elementi.

Po završetku izvođenja radova na montaži svečanog osvetljenja na svim lokacijama, otpočeće se sa priključenjem instalacije, koja će ukrašavati gradske ulice u predstojećem prazničnom periodu.

S obzirom na to da iz Grada kažu da će ovogodišnja rasveta biti postavljena u istom obimu kao i prošle godine, pretpostavka je i da će ona biti upaljena takođe kao za doček Nove 2023. Podsetimo, svečano osvetljenje tada je u Beogradu bilo uključeno od 15. decembra do 15. januara.

 

Ostavite komentar