Vesti > Beograd

Barselona ima La Boqueria, a Firenca Mercato Centrale: I Beograd dobija NOVU, NAJMODERNU PIJACU u regionu

Pored mnoštva tezgi, prodavnica, kafića i restorana, u zgradi u Beogradu na vodi će se nalaziti i garaža

Izvor: K1info

10/10/2023 > 12:38

podeli vest:

Barselona ima La Boqueria, a Firenca Mercato Centrale: I Beograd dobija NOVU, NAJMODERNU PIJACU u regionu
Foto: Belgrade Waterfront


Pijaca predstavlja "dušu" svakog grada, a stanovnike Beograda, njegove posetioce, goste i turiste obradovaće vest da srpska prestonica uskoro dobija jednu, i to ne bilo kakvu.

Pored brojnih svetskih trendova koje je doveo u Srbiju, Belgrade Waterfront nam donosi i ovaj, pijačni, pa će u blizini Galerije, najvećeg šoping centra u regionu, biti otvoren jedinstveni kutak kvalitetne hrane i sasvim posebne atmosfere, kakav smo do sada viđali u Italiji ili Španiji.

U pitanju je nešto poput La Boqueria u Barseloni i Mercato Centrale u Firenci - gastronomska destinacija gde se u jedinstvenom ambijentu najbolji ukusi i mirisi spajaju sa energijom grada.

Samo arhitektonsko rešenje je takvo da je već na prvi pogled jasno da će ovo mesto postati nova gradska atrakcija i jedno od omiljenih mesta okupljanja. Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će biti "srce“ marketa.

Tradicionalni materijali poput cigle daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Zamislite mesto gde se neodoljive arome sveže pečenog hleba i peciva mešaju sa dobro poznatim mirisima pirotskog sira, zlatiborske pršute i preukusnog šumadijskog voća. Posebnu čaroliju praviće živopisne boje sezonskog cveća i zanosni mirisi začinskog bilja.

Ali ovde nije reč samo o hrani, već o celokupnoj atmosferi. Sve je osmišljeno tako da se na ovu gradsku pijacu ne odlazi samo po zeleniš i najkvalitetniji delikates, nego radi kompletnog užitka za sva čula.

Osim prilike za degustaciju najraznovrsnijih specijaliteta, posetioci će moći da pojedu "nešto s nogu" ili da sednu u restoran, popiju kafu, piće ili prosto naprave predah upijajući vibracije ovog unikatnog ambijenta.

Iako ovo nije zelena pijaca u klasičnom značenju tog pojma, ona je i te kako zelena. Krov sa obiljem prirodnog zelenila možda je i najveća atrakcija i svakako velika privilegija koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju.

Pored mnoštva tezgi, prodavnica, kafića i restorana, u zgradi će se nalaziti i garaža za posetioce.

Foto: Belgrade Waterfront

 

Novi, moderni i dinamični urbani market zasigurno će postati nova adresa domaćih hedonista, kao i mnogobrojnih turista koji, kao što je već poznato, pored gostoprimstva i noćnog života, najčešće hvale srpsku kuhinju i autentične lokalne specijalitete.

Živopisni duh ovog mesta će im se urezati u pamćenje i postaće jedna od onih stvari zbog kojih će ponovo poželeti da se vrate u Srbiju i u Beograd na vodi.

Ostavite komentar