Vesti > Beograd

Evo kako će IZGLEDATI novi BUVLJAK na Miljakovcu

Nova lokacija OTC-a je idealna, a grad Beograd će pojačati prevoz u tom pravcu kako bi se do nje lakše i brže stizalo

Izvor: K1info/b92.net

28/03/2023 > 21:35

podeli vest:

Evo kako će IZGLEDATI novi BUVLJAK na Miljakovcu
Foto: JKP Beogradske pijace

Kako saopštavaju iz JKP Beogradske pijace, pijacu Miljakovac, buduću lokaciju OTC-a, popularnog Buvljaka, obišli su gradski menadžer Miroslav Čučković, direktor JKP Beogradske pijace Bojan Bajagić i zamenik predsednika Udruženja pijačnih prodavaca Opstanak Dejan Nikolić.

U sklopu brojih razvojnih projekata Grada Beograda, u planu je i izgradnja novog Buvljaka na prostoru pijace Miljakovac, rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković i naglasio da je to od izuzetnog značaja za zakupce OTC-a, jer će im to omogućiti neuporedivo bolje uslove rada nakon tri decenije.

Čučković je posebno istakao da je nova lokacija OTC-a idealna i da će grad Beograd shodno strategiji javnog saobraćaja i prevoza, pojačati linije gradskog prevoza kako bi svi građani nesmetano imali mogućnost da brzo i lako stignu do novog Buvljaka.

Bojan Bajagić, direktor JKP Beogradske pijace naglašava da preseljenje Buvljaka neće otpočeti sve dok se nova lokacija u potpunosti ne prilagodi nameni.

Bajagić je naglasio da će se budući kompleks OTC-a prostirati na oko 12 000 metara kvadratnih, kao i da će deo pijačnog platoa sa boksevima – tezgama, površine oko 4000 metara kvadratnih, biti natkriven, što će novi Buvljak učiniti najmodernijom pijacom u regionu.

Takođe, Bajagić je istakao da će svi zakupci koji poštuju Pijačni red i Odluku o pijacama biti premešteni na novu lokaciju. Posebno je istakao da će cene zakupa pijačne opreme i poslovnog prostora ostati nepromenjene.

Pijaca Miljakovac će biti opremljena savremenim mobilijarom, imaće preko 230 novih bokesva, odnosno tezgi, preko 60 lokala, kao i parking prostor sa oko 130 parking mesta.

Celokupan prostor biće osvetljen i pokriven video nadzorom, tako da će svi zakupci imati mogućnost da rade u svim vremenskim uslovima, kao i u popodnevnim časovima, dok će potrošači imati priliku da idu u nabavku nakon radnog vremena.

Direktor beogradskih pijaca je naglasio da trenutno postoji devet linija gradskog prevoza koje vode ka novoj lokaciji, kao i linija Beovoza koja se nalazi na 150 metara od nove lokacije.

Rastojanje između trenutne lokacije OTC-a i buduće pijace Miljakovac je samo sedam kilometara, odnosno 12 minuta kolima.

 

 

 

Ostavite komentar