Vesti > Beograd

BEOGRAĐANI, strpljivo! Radovi u Cetinjskoj i Džordža Vašingtona do 20. OKTOBRA

Kao što smo i obećali ući ćemo u totalnu rekonstrukciju svih ulica u Beogradu.

Izvor: K1info/Tanjug

28/09/2023 > 10:43

podeli vest:

BEOGRAĐANI, strpljivo! Radovi u Cetinjskoj i Džordža Vašingtona do 20. OKTOBRA
Foto: Tanjug printscreen


Radovi na rekonstrukciji Bulevara despota Stefana, na potezu od Cetinjske do ulice Džordža Vašingtona, trajaće do 20. oktobra izjavio je Miroslav Čučković, gradski menadžer.

 - Kao što smo i obećali ući ćemo u totalnu rekonstrukciju svih ulica u Beogradu. Jedna od najprometnijih jeste upravo Bulevar despota Stefana. Krenuli smo od gore, od Narodnog pozorišta i radili smo etapu, po etapu kako bismo što manje opterećivali saobraćaj - rekao je Čučković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, iskop od Cetinjske do ulice Džordža Vašingtona je pre svega zamena noseće konstrukcije i predstavlja nešto što nije decenijama rađeno i mogućnost da ova saobraćajnica bude postojana u decenijama koje su pred nama, posebno ako imamo u vidu da ovde veliki broj linija javnog gradskog prevoza prolazi i da ke baš ovo parče bilo u jako lošem stanju.

- Na ovom potezu ćemo izmeniti sve instalacije. Ovo je takođe jedna od združenih akcija koje imamo sa svim preduzećima - tu su i EDB i Beogradske elektrane, Vodovod i kanalizacija. Kada budemo završili ovaj posao za naredne tri nedelje, do 20. oktobra - rekao je Čučković. 

On je istakao da, pošto napojna krtica, odnosno mašina za bušenje metroa, počinje iz pravca Pančevačkog mosta, njen napon i snaga moraju biti na višem nivou nego što je danas. 

- I to je mesto koje je zahtevalo provačenje kablova kroz samu ulicu Despota Stefana. Nakon završetka ovog segmenta mi ćemo pristupiti na proleće početku radova na izgradnji tunela, koji će direktno ovaj deo grada povezati sa Ekonomskim fakultetom, i dalje, novim Savskim mostom ka Zemunu i Novom Beogradu. To je direktno tamo posle spajanja ulice despota Stefana i Čarlija Čaplina. Tu će uranjati tunel i izlaziti kod Ekonomskog fakulteta - rekao je Čučković.

Ostavite komentar