Vesti > Beograd

Čak 2.000 žena trčaće za ZDRAV i SREĆAN ŽIVOT: Tradicionalna ŽENSKA TRKA "Ja to mogu" 1. oktobra na Adi Ciganliji

Žene će zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2023 > 13:35

podeli vest:

Čak 2.000 žena trčaće za ZDRAV i SREĆAN ŽIVOT: Tradicionalna ŽENSKA TRKA "Ja to mogu" 1. oktobra na Adi Ciganliji
Foto: Tanjug/STR


Tradicionalna Ženska trka, u organizaciji Beogradskog maratona, biće održana na Adi Ciganliji u nedelju prvog oktobra sa početkom u 10 časova pod sloganom "Ja to mogu", saopštili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da je zbog sve većeg interesovanja među ženama za aktivan i zdrav život, kao i povećanog broja učesnica Ženske trke, startno-ciljna zona pomerena u Makiški park.

Organizatori su na današnjoj konferenciji za medije naveli da očekuju više od 2.000 učesnica koje će zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara.

Foto: Tanjug/STR

 

- Ovaj sportski događaj u organizaciji Beogradskog maratona namenjen je svim ženama i ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje žena kao primarne prevencije, ali i dobro druženje, jačanje solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju - izjavio je direktor Beogradskog maratona Nikola Marinković.

Atletičarka Nora Trklja izjavila je da želi da pruži podršku svim ženama koje budu učestvovale.

- Danas sam ovde kao predstavnica svih atletičarki, ali i kao žena, buduća majka. Želim da pružim podršku svim ženama da se bave fizičkom aktivnošću, jer je to jedini recept za zdrav i srećan život. Kao što možete da primetite, ja sam u drugom stanju i neću se takmičiti na 'Ženskoj trci', ali ću doći da prošetam krug oko Ade sa svima vama, jer želim da vam poručim da ako ja to mogu, može svaka od vas - naglasila je Trklja.

Marija Vučković, iz udruženja SOSIB, poslala je poruku podrške ženama.

- Kao majka i osoba sa invaliditetom, uz pomoć svoje porodice uspevam da treniram nekoliko puta nedeljno sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom, jer smatram da je to dobro za moje zdravlje. Želim da pošaljem poruku svim ženama, da ako to mogu ja, svako može da se uključi u neku fizičku aktivnost - izjavila je Marija Vučković.

Ostavite komentar