Sport > Ostali sportovi

OGLASIO se i PREDSEDNIK Srpskog ATLETSKOG saveza: BEOGRAD je POZVAO IVANU da proslavi ZLATO iz Budimpešte

Svaki pokušaj politizacije sporta i velikog uspeha Vulete i srpske atletike je za žaljenje, rekao je Jevrosimović

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/09/2023 > 22:48

podeli vest:

OGLASIO se i PREDSEDNIK Srpskog ATLETSKOG saveza: BEOGRAD je POZVAO IVANU da proslavi ZLATO iz Budimpešte
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović oglasio se povodom spekulacija na društvenim mrežama i u medijima da Ivana Vuleta nije pozvana na zajednički doček ispod balkona u noći kada su svoje medalje proslavili srebrni košarkaši, a u slavlju im se pridružio najbolji teniser u istoriji Novak Đoković.

Kako je objasnio Jevrosimović, Vuleti je posle zlatne medalje u Budimpešti 20. avgusta bio upućen poziv da titulu proslavi "ispod balkona".

- Grad Beograd je odmah posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti preko Srpskog atletskog saveza uputio poziv Ivani Vuleti da joj se organizuje doček "ispod balkona" i da ona zajedno sa građanima proslavi svoj veliki uspeh, a Ivani je taj poziv prosleđen. Ivana u tom trenutku nije bila za to. Veličanstveni doček koji je organizovan u utorak bio je namenjen uspehu srpskih košarkaša, a spontano im se pridružio i Novak Đoković, koji je u tom trenutku bio u Beogradu. Ivana je uvek ponosno predstavljala Srbiju i ponosila se zastavom pod kojom je ostvarila neke od najvećih rezultata u istoriji našeg sporta. Svaki pokušaj politizacije sporta i velikog uspeha Ivane Vulete i srpske atletike je za žaljenje - rekao je Veselin Jevrosimović.

Podsetimo, brojni Beograđani su u utorak dočekali srebrne košarkaše koji su ostvarili veliki uspeh osvojišvi srebrnu medalju na Mundobasketu, a kasnije se proslavi pridružio i najbolji teniser u istoriji Novak Đoković, kao i najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić.

 

Ostavite komentar