Vesti > Beograd

ZDRAVSTVENA zaštita, SPORTSKI centar, ŠKOLA: Kako je BARAJEVO postalo PRIMER za razvoj PRIGRADSKIH opština

Povodom Dana opštine Barajevo na Svečanoj sednici su zaslužnim kolektivima i pojedincima dodeljena najviša opštinska priznanja

Izvor: K1info/Tanjug

28/08/2023 > 14:08

podeli vest:

ZDRAVSTVENA zaštita, SPORTSKI centar, ŠKOLA: Kako je BARAJEVO postalo PRIMER za razvoj PRIGRADSKIH opština
Foto: Tanjug/Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da se Barajevo razvija u pravcu u kom treba da se razvija jedna prigradska opština koja se nalazi na obodu grada Beograda.

- Treba da pokušamo da učinimo sve da centralne gradske opštine koje usisavaju te prigradske, da to čine manje, a to ćemo uraditi podizanjem kvaliteta života na ovim prostorima - rekao je Šapić na Svečanoj sednici organizovanoj povodom Dana opštine Barajevo.

Dodao je da smatra da je koronavirus promenio percepciju načina života, jer prema njegovim rečima, počinju više da se vrednuju kuća, okućnica i zelena površina, što stavlja Barajevo i ostale prigradske opštine u privilegovan položaj u odnosu na centar grada.

- Zbog toga smatram da Barajevo ima ozbiljnu perspektivu ukoliko mu obezbedimo one stvari koje imaju žitelji centralnih beogradskih opština, a to su pre svega, dobra zdravstvena zaštita, sprotski centar, škola - rekao je Šapić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović rekao je da je pre sedam godina počelo sa gradnjom Barajeva na koje će svi biti ponosni i u kome će naša deca imati budućnost kakvu zaslužuju.

- Danas ćemo obići Sportski centar Barajevo i malo je reći da sam ponosan što Barajevo po prvi put u svojoj istoriji dobija sportsku halu. Stanje infrastrukture je danas na zavidnom nivou. Završili smo gasifikaciju čitave opštine, asfaltirali smo preko 200 kilometara puta, izgradili više od 80 kilometara vodovodne mreže, postali smo deo projekta Čista Srbija - rekao je Adamović.

Dodao je da su na teritoriji opštine postavili i 17 dečijih igrališta i po prvi put deci obezbedili klizalište.

 

- Brinemo o našim najmlađim sugrađanima svesni činjenice da su oni budućnost naše opštine tako da smo prošle nedelje dobili dugo očekivanu građevinsku dozvolu za izgradnju škole u Meljaku - rekao je Adamović.

Povodom Dana opštine Barajevo na Svečanoj sednici su zaslužnim kolektivima i pojedincima dodeljena najviša opštinska priznanja, Pečat i plakete Praviteljstvujušćeg sovjeta srpskog.

Šapić je posle Svečane sednice zajedno sa predsednikom opštine Slobodanom Adamovićem, obišao i završetak prve faze radova Sportsko rekreativnog centra Barajevo.
 

Ostavite komentar