Vesti > Beograd

SPASIOCI DANAS sviraju KRAJ na ADI, a stiže PAKLENI VIKEND: Poslat APEL GRAĐANIMA, ali baš da vidimo KO ĆE DA SE SUZDRŽI

Od sutra na Savskom jezeru neće biti prisutna spasilačka služba ni ekipa Hitne pomoći

Izvor: K1info

25/08/2023 > 12:06

podeli vest:

SPASIOCI DANAS sviraju KRAJ na ADI, a stiže PAKLENI VIKEND: Poslat APEL GRAĐANIMA, ali baš da vidimo KO ĆE DA SE SUZDRŽI
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Što smo se kupali, kupali smo se.

Sledi pakleni vikend, sa temperaturom i do 37 stepeni, a Beograđani neće moći da se rashlade na najpopularnijem kupalištu u prestonici, jer je odlučeno da se sezona na Adi Ciganliji zatvori, danas u 18.30 časova. 

To znači da već od sutra na jezeru više neće biti prisutna spasilačka služba i ekipa hitne pomoći, rekla je portparol Ade Ciganlije Maja Pavlović i poručila građanima da posle zatvaranja sezone ne ulaze u vodu, posebno jer će narednih dana biti organizovani brojni sportski događaji. 

- Počinju kvalifikacije za olimpijadu koja će se događati na jezeru i neće biti bezbedno, jer će čamci brzo ploviti Savskim jezerom. Apel je da se nikako ne ulazi u vodu, a oni koji se odluče i ogluše o pravila ponašanja na kupalištu, to rade na sopstvenu odgovornost. Mi smo dobili dopis iz Sekretarijata za sport i omladinu u kome je preporuka da se kupališna sezona zatvori - istakla je Pavlović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Pema njenim rečima na Adi će biti dežurne službe, kao i obaveštenja da je ulaz u vodu zabranjen.

- Pojedini Beograđani nisu srećni zbog ove odluke, ali i sportsko takmičenje kao što je Svetsko prvenstvo u veslanju koje će se održati od 3. do 10. septembra je važno za celu zemlju. Beograđani svakako nisu prezadovoljni odlukom da se kupališna sezona zatvori, pogotovo što nam sledi najtopliji vikend, ali to niko nije mogao da predvidi. Što se tiče ostalih aktivnosti na plažama Ade Ciganlije one će se uobičajeno održavati - kaže Pavlović.

Na pitanje, da li će ležaljke na plažama ostati postavljene, Pavlović odgovara:

- Zabrana se odnosi samo na kupanje. Pretpostavljam da će vlasnici kafića ostaviti ležaljke, a pogotovo što će pogled na jezero i veslače biti veoma zanimljiv. Prethodnih godina kupališna sezona se zatvarala oko 10. septembra, pa je normalno što nas posetioci sada zovu i interesuju se za razloge ove odluke. 

Pavlović je podsetila da na Adi Ciganliji postoji veliki broj sadržaja koji su namenjeni deci i odraslima, navodeći da do 3. septembra svi zainteresovani mogu da idu na časove joge koji su besplatni, a koji se održavaju svake nedelje u joga parku na Adi od 18 do 20 časova.

- Na Adi imamo veliki broj biciklističkih i šetališnih staza, kružnih staza za trčanje, parkova i terena za sve vrste sportova na otvorenom. Sve te aktivnosti će nastaviti da se održavaju redovno - navela je Pavlović.

Inače, tokom nedelje Adu Ciganliju u proseku je posećivalo od 50 do 80.000 ljudi, vikendom i do 100.000!
 

Ostavite komentar