Vesti > Beograd

Zbog EKSTREMNIH temperatura: Cisterne sa VODOM ZA PIĆE na najprometnijim MESTIMA u gradu

Biće omogućen i neometan rad svih javnih česmi i fontana na teritoriji grada Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

13/07/2023 > 12:41

podeli vest:

Zbog EKSTREMNIH temperatura: Cisterne sa VODOM ZA PIĆE na najprometnijim MESTIMA u gradu
Foto: Tanjug Arhiva


Zbog visokih temperatura od danas će cisterne sa vodom za piće u najtoplijem delu dana biti postavljene na nekim od najprometnijih mesta u gradu, saopštili su Grad Beograd i Gradski štab za vanredne situacije.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Beograda na visoke temperature do 20. jula, kada su prognozirane  temperature od 38 do 40 stepeni Celzijusa, a očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 stepena, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

U narednom periodu, počev od danas, u danima kada su prognozirane ekstremne temperature, cisterne sa vodom za piće će u najtoplijem delu dana biti postavljene na Trgu Nikole Pašića, na Trgu Republike kod TC "Staklenac", na Zelenom vencu, na Beogradskom sajmu- smer ka Čukarici, kod GO Novi Beograd, kod kružnog toka uz zgradu ove opštine, kao i u Ulici cara Dušana u Zemunu, kod okretnice linija javnog gradskog prevoza.

Takođe, biće omogućen i neometan rad svih javnih česmi i fontana na teritoriji grada Beograda, koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP-a "Zelenilo – Beograd".

Gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno se održavaju i kvalitet vode sa javnih česmi koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i Gradski zavod za javno zdravlje.

- Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da racionalno koriste vodu za piće, kako bi se očuvao sistem vodosnabdevanja u gradu - navedeno je u saopštenju.
 

Ostavite komentar