Vesti > Beograd

Ne rasipajte VODU ZA PIĆE: Ove stvari za koje koristimo CREVO na slavini nisu DOZVOLJENE

"Beogradski vodovod i kanalizacija" je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/07/2023 > 15:10 >> 15:19

podeli vest:

Ne rasipajte VODU ZA PIĆE: Ove stvari za koje koristimo CREVO na slavini nisu DOZVOLJENE
Foto: Pexels.com


Voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva.

- S obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha i kada je potreba za vodom znatno povećana, apelujemo na sve sugrađane da savesnim i odgovornim ponašanjem, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda - navode iz Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode u slavinama onda kada im je najpotrebnija, kao i da se očuva sistem snabdevanja vodom.

Javno komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period.

Foto: Freepik.com

 

U proteklim danima vodovodni sistem je bio stabilan, a angažovanjem svih izvrišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbeđeno je dovoljno pijaće vode za sve potrošače u Beogradu.

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju da se voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva.

"Beogradski vodovod" ima razumevanja za povećanu potrebu potrošača za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su: navodnjavanje poljoprivrednih i zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila i zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Ostavite komentar