Vesti > Beograd

Zašto ćutite, VLASTI ZEMUNSKE... Ova svetlosna skalamerija je OPASNA I ODVRATNA, a SVI ĆUTE ili se prave NENADLEŽNI

Informacije koje smo dobili povodom objekta na raskrnici Ugrinovačke i Vrtlarske ulice ne obećavaju rešenje ovog problema

Izvor: K1info

03/06/2023 > 10:07 >> 10:10

podeli vest:

Zašto ćutite, VLASTI ZEMUNSKE... Ova svetlosna skalamerija je OPASNA I ODVRATNA, a SVI ĆUTE ili se prave NENADLEŽNI
Foto: Twitter/screenshot/PeckoPivo


Objekat čija fasada blješti jakim neonskim svetlima i ometa vozače na raskrsnici Ugrinovačke i Vrtlarske ulice u Zemunu, nema dozvolu za postavljanje reklame, saznaje K1info.

Ova zgrada zbog blještavila ostavila je u čudu stanovnike ovog naselja o čemu je naš portal pisao, a upozorili smo i na problem koji imaju vozači, jer ovakva osvetljenja skreću pažnju i svojom bojom ometaju, osnosno, zaslepljuju učesnicke u saobraćaju. 

U potrazi za odgovorom ko je nadležan i da li će neko reagovati obratili smo se na nekoliko adresa, ali informacije koje smo dobili ne obećavaju rešenje ovog problema. 

Iz Sekretarijata za energetiku odgovorili su da pitanje osvetljavanja objekata u privatnoj svojini nije u nadležnosti Sekretarijata za energetiku.

Imajući u vidu da je dekorativno osvetljenje fasade izvedeno u svrhe marketinga, pitanje nadležnosti se odnosi na imaoca ovlašćenja za izdavanje odobrenja za postavljanje objekata i sredstava za oglašavanje-reklame, što u konkretnom slučaju može biti Gradska opština Zemun ili Sekretarijat za saobraćaj, rečeno nam je u Sekretarijatu za energetiku.

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovorili su da je Odeljenje za poslove oglašavanja ovog sekretarijata nadležno za izdavanje odobrenja za postavljanje sredstava za oglašavanje na objektu, a ne za osvetljenje objekta, ali i dodali da oni nikakvu dozvolu nisu izdali.

Tragajući za odgovorima, kako je moguće da je dozvoljeno da se objekat sa ovakvom reklamom "šepuri" u Zemunu, prvo smo poslali pitanja ovoj opštini i danima čekali odgovore, ali na kraju, nismo ih dobili. 

U međuvremenu, carstvo kiča i neukusa blješti li blješti, ruži jedan od najlepših delova grada i ugrožava sigurnost vozaća, Dokle? Da li će neko da reaguje?

 

 

Ostavite komentar