Vesti > Beograd

Zemun ili LAS ZEMUNAS? Od ove svetlosne PERVERZIJE može da ZABOLI GLAVA, smeta VOZAČIMA, da li će neko REAGOVATI?

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost kaže da su ovakva osvetljenja opasna jer skreću pažnju vozača

Izvor: K1info

01/06/2023 > 15:17 >> 15:27

podeli vest:

Zemun ili LAS ZEMUNAS? Od ove svetlosne PERVERZIJE može da ZABOLI GLAVA, smeta VOZAČIMA, da li će neko REAGOVATI?
Foto: Twitter/screenshot/PeckoPivo


Ispričane su mnoge priče o Zemunu i Zemuncima. Kažu, ko zakorači zemunskim uličicama oseća kao mu pripada. I Branko Najhold, zemunski istoričar i hroničar rekao je da biti Zemunac nije stvar krštenice, već stanje duha.

Međutim, ovaj duh, nadaleko čuven, kvari jedan kič objekat koji se prostire na ulasku u Ugrinovačku ulicu, odmah iz Vrtlarske. Ono što ga "krasi" dovelo je do toga da ponos koji Zemunci imaju zbog kaldrmisanih, uskih i autentičnih ulica se pretvorilo u sramotu i ruglo, koje je tu, kao palo iz neke druge dimenzije.

 

 

U pitanju je jedna kladionica osvetljena svim bojama, ali ne duginim, nego neonskim, koja su tu, jasno je kao dan, da bi privukla što više klijenata, a dovele su do toga da ometaju vozače i narušavaju izgled ovog naselja. 

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da ovakva osvetljenja skreću pažnju vozača i svojom bojom ometaju, odnosno, zaslepljuju učesnike u saobraćaju.

Kada na jednoj raskrsnici imamo zgradu koja je osvetljena ovako jakim svetlima koja se pritom i smenjuju, to sigurno odvraća pažnju vozača. Takođe, ovakav izvor svetla može da dovede do toga da ne primetimo boje na semaforu ili da nas potpuno "zaslepi", što može da dovede do nezgoda. Posebno je opasno naći se na ovoj raskrsnici noću, kada je vidljivost smanjena - objašnjava Okanović za K1info.

On dodaje da treba pod hitno apelovati da se ova svetla na objektu ugase.

- Na jedan lep način prvo treba reći vlasniku lokala da bi morao da prilagodi svoju reklamu mestu na kome se objekat nalazi i to u najkraćem roku. Ukoliko on to ne učini, predlažem da se slučaj prijavi inspekcijskom nadzoru koji bi morao da reaguje - dodaje Okanović. 

Foto: YouTube screenshot

 

 

Na društvenim mrežama, gde je i osvanuo snimak zgrade, sa malo je reći čudnom reklamom, ređali su se komentari šokiranih Beograđana:

- Prošao sam pre neki dan kolima. Zaslepelo me na 2 sekunde.

- Nešto najodvratnije što je Zemun skoro video. Par sličnih u Glavnoj. Sramota!

- U Zemunu je davno sve moguće. I da zatvore Glavnu na godinu dana i da zatvore parkinge kako im se prohte, da izmeste pijacu kad hoće, gradi ko hoće, gde hoće. Trotoari ne postoje, šahtovi ko da iz njih iskaču nindža kornjače. Pored njih ležeće i ne osetiš. Kladže na svakom ćošku.

- Obećavali su da ce srušiti taj ćosak i da će postaviti kružni tok.... Samo dok treba potpis a posle drug drugu.

Tragajući za odgovorima, kako je moguće da je dozvoljeno da se objekat sa ovakvom reklamom "šepuri" u Zemunu, poslali smo pitanja opštini i strpljivo danima čekali odgovore, ali na kraju, nismo ih dobili. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Mm

Gledaj ovi IT stručnjaci zabo' im raspberry. 🤣

07.07.2023 10:00