Vesti > Beograd

RADNO VREME za praznike: BESPLATAN PARKING, a evo kako će raditi PRODAVNICE i pijace

U Beogradu će važiti i poseban red vožnje gradskog prevoza

Izvor: K1info/Tanjug

11/04/2023 > 15:55

podeli vest:

RADNO VREME za praznike: BESPLATAN PARKING, a evo kako će raditi PRODAVNICE i pijace
Foto: Shutterstock


Za vreme uskršnjih praznika od 14. do 17. aprila u Beogradu će se primenjivati poseban red vožnje, a trgovine, pijace i drugi javni objekti radiće po izmenjenom radnom vremenu.

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U petak, 14. aprila, primenjivaće se red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju, precizirano je iz ovog sekretarijata.

U periodu od 14. do 17. aprila, parkiranje u zoniranim delovima Beograda biti besplatno, a biće izmenjeno i radno vreme mnogih prodavnica, tržnih centara, pošta.

Pijace koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace", u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, saopštavaju "Beogradske pijace".

Na dan Uskrsa, 16. aprila, neće raditi zelene pijace, osim pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi skraćeno, od 6 do 14 časova.

Kada su u pitanju pijace "OTC" - Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće uobičajeno, od 8 do 16 časova, dok će na Uskrs, 16. aprila i u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

 

Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, u nedelju 16. aprila, radiće 24 časa, dok će parking na pijaci "Dušanovac" raditi od 7 do 15 časova.

Benzinske stanice u vreme navedenih praznika radiće 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, privredni subjekti koji obavljaju ove delatnosti radiće prema izmenjenom rasporedu za vaskršnje i prvomajske praznike, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Kako će raditi prodavnice?

Kako se navodi, 14. aprila, na Veliki petak, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, dok u nedelju, na Uskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Uskrsa, u ponedeljak, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena koje je navedeno u saopštenju.

U dane uskršnjih i prvomajskih praznika, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

 

 


 

 

Ostavite komentar