Vesti > Beograd

Posle PISANJA K1info.rs POČELI radovi na IZGRADNJI novog VRTIĆA u Bariču

Roditeljima je pre više od godinu dana obećano da će u martu deca imati novi vrtić, ali radovi su odlagani, sve dok nije pokrenuta peticija

Autor: A. N.

04/04/2023 > 07:39

podeli vest:

Posle PISANJA K1info.rs POČELI radovi na IZGRADNJI novog VRTIĆA u Bariču
Foto: K1info


Izgradnja novog vrtića u Bariču je, po svemu sudeći počela, posle peticije roditelja i pisanja našeg portala. Na ograđenoj parceli sada se može videti kako bageri kopaju temelj i kamioni odnose zemlju. .

Da podsetimo, pre godinu dana u Bariču je srušen vrtić Kolibri u koji su išli i mališani iz Male Mošanice, Mislođina i drugih okolnih sela. Najavljeno je da će izgradnja na novom objektu od momenta rušenja trajati samo godinu dana i da će deca za to vreme ići u vrtić u Belo Polje.

Radove na navodnoj izgradnji obišao je i tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, a sada ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

I ne samo to, u medijima se govorilo i pisalo o početku radova, a zapravo, od rušenja objekta i raščišćavanja terena ništa drugo se nije ni dogodilo. Ograđena parcela na kojoj je trebalo da se izgradi vrtić, bez ikakvih naznaka da će bilo kakvi radovi da počnu, stajala je više od godinu dana.

Nezadovoljni roditelji pisali su peticiju i najavili protest ukoliko za to bude potrebe.

Nedavno je portal K1info.rs pisao o ovom problemu, a razgovarali smo sa ogorčenim roditeljima koji svoju decu moraju da voze čak u vrtić u Belo Polje.

U zavisnosti od mesta stanovanja, pojedinci moraju dnevno da pređu i 48 km. Za neke od njih nije bilo mesta čak ni u vrtiću u Belom Polju, pa su raspoređeni u Stublinama, koji je od Bariča udaljen oko 17 kilometara.

I ne samo to, uputili smo i pitanja Gradskoj opštini Obrenovac kako bi saznali zašto radovi na izgradnji novog vrtića nisu počeli u dogovorenom roku i kada će početi.

Iako odgovor nismo dobili, verovatno delimično zahvaljujući našoj i inicijativi roditelja, izgradnja vrtića je počela.

Na ograđenoj parceli sada se može videti kako bageri kopaju temelj i kamioni odnose zemlju. Postavljen je i kontejner za radnike kao i ToiToi toalet.

Pored svega toga, roditelji su i dalje skeptični. Šta ako su radovi samo privid, mazanje očiju onima koji sa nestrpljenjem čekaju vrtić u svom kraju.

Kako kaže jedna Baričanka, to je bacanje prašine u oči da bi opet počeli da odlažu radove. Deluje kao da rade, ali opet ne deluje da je nešto konkretno, kaže ona.

Bilo kako bilo, nadamo se da roditelji strepe bez razloga i da će izvođenje radova na izgradnji novog vrtića u Bariču da bude sprovedeno do kraja i da će mališani uskoro imati moderan objkat kakav im je i obećan pre više od godinu dana.

 

 

Ostavite komentar