Vesti > Beograd

APEL Svratišta za DECU: Potrebna nam je sezonska GARDEROBA, sredstva za HIGIJENU i slatkiši

Potrebni su i volonteri, a zainteresovani mogu da se jave preko sajta Centra za integraciju mladih

Izvor: K1info/Tanjug

23/03/2023 > 10:34

podeli vest:

APEL Svratišta za DECU: Potrebna nam je sezonska GARDEROBA, sredstva za HIGIJENU i slatkiši
Foto: Freepik.com


Svratište za decu u Beogradu apelovalo je na građane da ako mogu doniraju sezonsku garderobu - odeću i obuću za decu uzrasta od pet do 15 godina.

Vaspitač u Svratištu za decu Ivana Popović kaže da je poslednjih nekoliko meseci primetan rast broja dece koja dolaze u

-Svratištu u ovom trenutku najviše treba, ono što nam je potrebno tokom cele godine. To su donji veš i čarapice, sezonska garderoba - odeća i obuća i apelujemo da su nam potrebna i sredstva za higijenu i slatkiši - rekla je Popović.

Ona dodaje da su Svratištu potrebni i volonteri i pozvala zainteresovane da se jave preko sajta Centra za integraciju mladih, popune upitnik za volontiranje i priključe se timu.

- Što se tiče same procedure nije potrebna potvrda sa hemijskog čišćenja, dovoljno je da je to čista garderoba, oprana kod kuće, da je cela i nosiva- da nije pocepana, za uzrast od 5 do 15 godina, ali apelujem da nam je potrebna sezonska garderoba jer nemamo gde da skladištimo zimske i letnje donacije garderobe - rekla je Popović. 

Ona je istakla da se donacije mogu doneti svaki dan između 10 i 18 časova na adresu u Krfskoj 7a, na Zvezdari, kao i u Svratište na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145.

 


 

 

Ostavite komentar