Vesti > Beograd

BEOGRAD dobija još 217 "BELIH": Raspisan novi konkurs

U ovom momentu, "belih" ima oko 400, a neophodno je da ih bude barem hiljadu

Izvor: K1info/telegraf.rs

21/03/2023 > 13:15

podeli vest:

BEOGRAD dobija još 217 "BELIH": Raspisan novi konkurs
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Gradska Uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara, uoči postavljanja 101 punkta komunalne milicije.

Prijava traje 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobija sertifikat, pišu Večernje novosti.

Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Kako je nedavno rekao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, Gradu će u naredne dve godine biti potrebno više stotina ljudi za ovaj posao kako bi služba zaživela. U ovom momentu, "belih" ima oko 400, a neophodno je da ih bude barem hiljadu.

Mada su "beli" sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

- Svaki deo našeg grada imaće svoju stanicu javnog reda gde će boraviti naši komunalni milicajci ili "beogradski lični beli", koji će uneti dodatnu bezbednost i sigurnost na prestoničke ulice, kao i javni red, koji je svima neophodan - rekao je Šapić. 

 

 

Ostavite komentar