Sport > Time Out

Predstavljena HIMNA ORLOVA za Katar - Rastina pesma "Preko sveta" pratiće NAŠE POBEDE

Pesma nosi veliku simboliku i napisana je baš na dan kada je Srbija postigla veliku pobedu nad Portugalom, a to nas je i dovelo do Mundijala

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/11/2022 > 15:48

podeli vest:

Predstavljena HIMNA ORLOVA za Katar - Rastina pesma "Preko sveta" pratiće NAŠE POBEDE
Foto: Nikola Milošević Đota, promo


Do početak Svetskog prvenstva u Kataru ostalo je još manje od tri nedelje, a euforija među navijačima intezivno raste. Reprezentaivci Srbije danas su dobili i himnu koju je tačno u podne predstavio reper Stefan Đurić Rasta.

Numera koju je reper i napisao i komponovao, nosi simoboličan naziv "Preko sveta".

Kako ističe reper, numera nosi simboliku i napisana je baš na dan kada je Srbija postigla veliku pobedu nad Portugalom, koja je bila odlučujuća za odlazak na Mundijala.

- Pesma je nastala malo pre pobede Srbije nad Portugalom koja nas je odvela direktno u Katar. Dok sam sedeo u svom stanu i gledao najavu za tu utakmicu, kroz glavu mi je prošla činjenica da naši fudbaleri nemaju himnu i da su svojim zalaganjima zaslužili pesmu koja će biti posvećena njima, ali i svim navijačima u Srbiji. Numera je spoj ljubavi prema zemlji, fudbalu i muzici - rekao je reper.

Numeru prati i filmski spot koji je režirao Lazar Bodroža, inspirisan teškim vremenima u kojima su odrastali naši reprezentativci.

- Zanimljivo je da je završena baš tog dana kada smo se zvanično kvalifikovali na Mundijal. Ubrzo se javila i ideja za spot koji je rađen kao film u kojem je opisana ova generacija reprezentativaca koja je iz razrušene Srbije došla do terena i reflektora velikih svetskih stadiona - rekao je Rasta.

Foto: Nikola Milošević Đota, promo

 

- Pored toga, akcenat smo stavili i na rodnu ravnopravnost, jer fudbal je i za devojčice. Voleo bih da ova numera donese sreću našim reprezentativcima i naprave veliki uspeh u Kataru i donesu sreću Srbiji - rekao je on.

 

 

 

 

Ostavite komentar