Sport > Time Out

TRAKTORISTA i drvoseča: ROBERTO BAĐO od fudbalske LEGENDE do običnog ČOVEKA

Slavni italijanski igrač povukao se iz javnosti

Izvor: K1info/Sportal.rs

23/10/2022 > 13:52

podeli vest:

TRAKTORISTA i drvoseča: ROBERTO BAĐO od fudbalske LEGENDE do običnog ČOVEKA
Foto: Printscreen/Youtube


Izvesno je da je Roberto Bađo (51) jedan od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, ali on se, po okončanju karijere, "odrekao" najvažnije sporedne stvari na svetu.

Za razliku od ne malog broja svojih kolega, Bađo se povukao iz javnosti i okrenuo drugačijem načinu života, ne ulazeći u ternerske ili menadžerske vode, što nije redak slučaj u svetu fudbala.

Iako i dalje uživa veliku popularnost, Roberto je odlučio da se preseli van grada, kupi kuću u pokrajini Vićenci i radi sve poslove oko domaćinstva, daleko od luksuza koji bi mogao da mu pruži neki veliki grad.

On je nedavo govorio o životu nakon fudbala.

- Sečem drva, vozim traktor i uveče sam izmoren i čak se i onesvestim - rekao je Bađo o svom prebivalištu.

Ispričao je potom i anegdotu kada je prepoznao jedan slučajni prolaznik i poželeo autogram, ali na automobilu. Bađo se nije dvoumio, pitao je samo gde da to učini, a onda se potpisao na vratima i haubi.

- Eto ga, još jedan uništen auto - našalio se Bađo.

Prolaznik je navodno rekao:

- Naprotiv, sad je nedodirljiv!

Bađo je tokom karijere igrao za Torino, Inter, Juventus, Parmu, Lacio, Blekburn, Ankonu, Trstin i Tombolo, dok je za reprezentaciju odigrao 60 utakmica i postigao sedam golova

Slavni italijanski fudbaler ima i srebrnu medalju sa Mundijala 1994. godine održanog u SAD, a od klupskih uspeha ostaće upamćeno da je osvojio Kup UEFA triput, Mitropa kup, kao i Kup i Superkup Italije.

 

 

Ostavite komentar