Sport > Time Out

Brutalna TUČA NAVIJAČA na Marakani: Mesi POVUKAO EKIPU sa terena, umalo sukob I MEĐU IGRAČIMA (VIDEO)

Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Argentinu

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2023 > 08:45

podeli vest:

Brutalna TUČA NAVIJAČA na Marakani: Mesi POVUKAO EKIPU sa terena, umalo sukob I MEĐU IGRAČIMA (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo


Fudbalska reprezentacija Argentine u Brazilu odigrala je meč kvalifikacija na Svetsko prvenstvo. Meč je završen pobedom Argentine, ali sa gorkim ukusom u ustima, jer je na tribinama i terenu izbila masovna tuča.

Meč je, na popularnoj Marakani, trebao da počne u 01:30 časova ujutru po našem vremenu, međutim niz provokacija pred meč, a onda i masovni incidenti u kojima je učestvovala i policija, prekinuli su ovaj događaj.

Na jednom delu tribine gde se nalaze navijači Argentine došlo je prvo do manjeg, a onda i masovnog sukoba navijača gostujućeg tima sa navijačima Brazila. Tu se uključila policija, koja je pokušala ove nemire da smiri dodatnom agresijom, što je navelo ostale da se uključe u tuču. Navodno ima i teško povređenih.

Kao protest na ove događaje, igrači Argentine, predvođeni Lionelom Mesijem, su odlučili da napuste teren i dugo se nije znao hoće li utakmica početi.

U jednom momentu su razmišljali da meč ne nastave, zbog upotrebe sile brazilske policije, međutim odluka je na kraju bila takva da se vrate na teren.

Ubrzo po povratku na teren usledila je žustra rasprava između igrača, te je u jednom momentu bilo i fizičkog sukoba.

Sudije i organi reda su uspeli delimično da smire atmosferu, kako na tribinama, tako na terenu, pa je meč počeo sa čak pola sata kašnjenja.

Utakmica je završena rezultatom 1:0 za Argentinu

 

Ostavite komentar