Sport > Time Out

MESIJEVI DRESOVI sa Svetskog prvenstva na AUKCIJI: Procenjeni su na VRTOGLAVU cifru

Komplet dresova biće izložen u sedištu Sotbija u Njujorku, a aukcija je onlajn

Izvor: K1info/Tanjug

22/11/2023 > 21:34

podeli vest:

MESIJEVI DRESOVI sa Svetskog prvenstva na AUKCIJI: Procenjeni su na VRTOGLAVU cifru
Foto: Tanjug/AP


Komplet od šest dresova, koje je argentinski fudbalski reprezentativac Lionel Mesi nosio na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, procenjeni su na deset miliona dolara i naći će se na aukciji u decembru, saopštila je danas aukcijska kompanija Sotbi, prenosi Hina.

Komplet dresova biće izložen u sedištu Sotbija u Njujorku. Dresovi će biti na internet aukciji od 30. novembra do 14. decembra. Na aukciji će se naći dresovi koje je kapiten Argentine nosio na utakmicama protiv Saudijske Arabije, Meksika, Australije, Holandije, Hrvatske i u finalu protiv Francuske.

Argentina je osvojila titulu svetskog šampiona, pošto je prošle godine u finalu SP u Kataru posle boljeg izvođenja penala pobedila Francusku. Mesi je proglašen za najboljeg igrača na Mundijala, a u Kataru je postigao sedam golova. U saopštenju Sotbija se navodi da bi ova aukcija, ako se procena od 10 miliona dolara ostvari, mogla da ugrozi rekord za najskuplji sportski predmet ikada prodat.

 

Rekord drži dres košarkaške legende Majkla Džordana iz finala NBA lige 1998. godine, koji je prošle godine prodat za 10,1 milion dolara. "Deo prihoda od prodaje biće doniran projektu UNICAS, inicijativi bolnice u Barseloni specijalizovane za retke dečje bolesti uz podršku Fondacije Leo Mesi", dodaje se u saopštenju Sotbija.

Ostavite komentar