Sport > Time Out

SAOPŠTENJE SRĐANA ĐOKOVIĆA: Nisam hteo da PRAVIM PROBLEME, meč mog sina u polufinalu GLEDAĆU OD KUĆE

Otac Novaka Đokovića dospeo u žižu javnosti zbog toga što ga je kamera uhvatila kako se fotografiše sa navijačima Rusije

Izvor: K1info

27/01/2023 > 07:25

podeli vest:

SAOPŠTENJE SRĐANA ĐOKOVIĆA: Nisam hteo da PRAVIM PROBLEME, meč mog sina u polufinalu GLEDAĆU OD KUĆE
Foto: ATA Images


Pošto je dospeo u žižu javnosti zbog toga što ga je kamera uhvatila kako sa navijačima Rusije stoji i slika se, a strani mediji preneli kako je rekao "Živela Rusija", što nije tačno već je rekao "živeli" i udaljio se, Srđan Đoković se oglasio saopštenjem. 

Pred polufinalni meč Australijan opena koji Novak igra protiv Tomija Pola u 9.30, oglasio se Srđan, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti. 

- Ovde sam samo kako bih podržao svog sina, nisam imao nameru da izazovem takve naslove i smetnje. Bio sam napolju s Novakovim navijačima, kao što sam radio posle svih mečeva svog sina, kako bih proslavio pobedu i slikao se sa njima. Nisam imao nameru da budem upleten u sve ovo. Moja porodica preživela je užas rata i mi samo želimo mir. Kako ne bi bilo nikakvih smetnji na polufinalu za mog sina ili bilo kog drugog igrača, odabrao sam da meč gledam od kuće. Želim sjajan meč i navijaću za svog sina, kao i uvek - navodi se u saopštenju Đokovića seniora. 

Iz Novakovog tima su potvrdili da se više neće oglašavati na ovu temu. 

Novak od 9.30 po srednjoevrospkom vremenu igra u polufinalu Australijan opena sa Tomijem Polom.

Strani mediji osuli su paljbu po Srđanu Đokoviću zbog fotografije sa navijačem koji propagira rusku vojnu invaziju na Ukrajinu.

U momentu kada Novak Đoković čeka polufinalni meč na Australijan openu i ima priliku da osvoji 22. grend slem u karijeri, glavna vest u Australiji je ipak - otac srpskog tenisera. Naime, Srđan Đoković se posle četvrtfinala i pobede Novaka nad Rubljovim fotografisao sa navijačima, od kojih je jedan nosio majicu podrške Rusiji, kao i rusku zastavu. I to je postalo problem broj 1 u Melburnu. Prvi se, naravno, oglasio Ben Rotenberg, sa zabrinutim tvitom u kome je objavio video-snimak Srđana Đokovića i navijača "proputinovske orijentacije".

"Ovo je... popriličan nered za Australijan open, blago rečeno. Srđan Đoković pozira sa proputinovskim navijačem sinoć ispred Rod Lejver Arene. Nivo bezbednosnih propusta je zaprepašćujuć", napisao je Rotenberg uz priloženi video-snimak:

Rotenberg je poznat kao neko ko se manje-više proslavio kritikom na račun Novaka Đokovića, ali sada se okrenuo ka Srđanu Đokoviću. Ubrzo se tekstom oglasio i britanski Guardian koji je u tekstu takođe etiketirao Srđana Đokovića. 

"Srđan Đoković sreo se sa malom grupom proruskih aktivista i fotografisao se sa gledaocem koji je nosio majicu sa slovom Z, držao u rukama rusku zastavu sa likom Vladimira Putina. Ubrzo nakon toga, ti navijači su udaljeni iz kompleksa", piše Guardian i navodi da se na Jutjub snimku "navodno čuje kako Srđan izgovara "živeli Rusi", i to uz čoveka koji je na majici imao i slogan ozloglašenih "Noćnih vukova". 

Navijač je video-snimak prvo započeo pozdravom za Aleksandra Zaldostanova, vođu "Noćnih vukova", a potom se fotografisao sa Srđanom Đokovićem.

 

Ostavite komentar